woensdag 21 februari 2024

Extremistisch Joods Israelisch Parlement tegen Palestijnse Staat

 https://nos.nl/collectie/13959/liveblog/2509753-israelisch-parlement-steunt-regering-in-verzet-tegen-uitroepen-palestijnse-staat

Israëlisch parlement steunt regering in verzet tegen uitroepen Palestijnse staat

In dit blog houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Hier vind je een overzicht van onze belangrijkste verhalen. En hier lees je de betekenis van een aantal veelgebruikte termen.


Straat van Israëlische ambassade in Den Haag weer open

De straat bij de Israëlische ambassade in Den Haag is weer vrijgegeven. Twee weken geleden werd de weg afgesloten, omdat er sprake was van een "serieuze dreiging". Burgemeester Van Zanen zegt dat er nog wel sprake is van beveiliging die "onverminderd wordt doorgezet".

De beveiliging van de ambassade gaat wel gewoon door, meldt de burgemeester. Over hoe dat eruit ziet en of het om zichtbare of onzichtbare maatregelen gaat, worden geen mededelingen gedaan.

Israëlisch parlement steunt regering in verzet tegen uitroepen van Palestijnse staat

Het Israëlische parlement is het met premier Netanyahu eens dat de internationale gemeenschap niet over mag gaan tot het "eenzijdig" uitroepen van een Palestijnse staat. De Israëlische premier zei eerder dat een poging daartoe "Israël alleen maar in gevaar zou brengen en de echte vrede die we allemaal zoeken zou verhinderen".

Van de 120 parlementsleden stemden 99 vóór het standpunt van Netanyahu. Negen stemden tegen. Israël zegt dat elk akkoord met de Palestijnen moet worden bereikt via directe onderhandelingen tussen de partijen en niet via internationale dictaten.

Archieffoto van Netayahu in de Knesset


Geen opmerkingen:

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...