donderdag 1 februari 2024

De Kadaverdiscipine van de Intrigante Kajsa Ollongren


Netanyahu zegt dat UNRWA opgedoekt moet worden 

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft woensdag opgeroepen tot sluiting van de UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen. Israël heeft een aantal medewerkers van de organisatie ervan beschuldigd dat ze betrokken waren bij de Hamas-aanval op 7 oktober. 

"Het wordt tijd dat de internationale gemeenschap en de VN begrijpen dat de missie van UNRWA moet eindigen", zei Netanyahu. Hij voegde daaraan toe dat UNRWA moet vervangen worden door andere hulporganisaties "als we het probleem in Gaza gaan oplossen zoals we dat van plan zijn." 

UNRWA is de spilorganisatie voor de distributie van humanitaire hulp aan 2,2 miljoen noodlijdende Gazanen. Het feit dat de organisatie niet over financiële reserves beschikt, doet vrezen dat een drooglegging een onmiddellijke impact zal hebben voor de bevolking van Gaza. Guterres waarschuwde voor “catastrofale gevolgen”.

Zonder financiële steun zal UNRWA eind februari hulp moet stilleggen

Philippe Lazzarini, de commissaris-generaal van UNRWA, waarschuwt op X dat "als de financiering opgeschort blijft, zullen we hoogstwaarschijnlijk onze activiteiten eind februari moeten staken, niet alleen in Gaza maar in de hele regio." 

Een tiental westerse landen heeft besloten om de hulp aan UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen, te bevriezen. Onder hen de VS en Duitsland, die samen instaan voor de helft van het UNRWA-budget van 1 miljard dollar.
A number of donor countries suspended US$ 440 million worth of funding to @UNRWA Meanwhile the war in #Gaza is going unabated.

At the time the International Court of Justice calls for more humanitarian assistance, it is the time to reinforce not to weaken #UNRWA We are the…

— Philippe Lazzarini (@UNLazzarini) February 1, 2024

UNRWA-chef: 'schokkend' dat landen hun steun opschorten

UNRWA-chef Philippe Lazzarini noemt het in een verklaring "schokkend" dat landen de financiering van zijn organisatie tijdelijk stopzetten. Het is in zijn ogen "enorm onverantwoordelijk" om de hele organisatie en een hele gemeenschap te bestraffen vanwege beschuldigingen tegen enkele individuen.Hij roept de landen, waaronder Nederland, op om hun beslissing te heroverwegen voordat de UNRWA zich gedwongen ziet de humanitaire hulpverlening te staken. "Het leven van de mensen in Gaza hangt af van deze steun en dat geldt ook voor de regionale stabiliteit."Gisteren kondigde Lazzarini een onderzoek aan naar de mogelijke betrokkenheid van meerdere medewerkers van de hulporganisatie bij de Hamas-aanval op Israël op 7 oktober. Hij deed dat naar aanleiding van informatie van de Israëlische autoriteiten. De medewerkers zijn per direct ontslagen, zei Lazzarini. Maar een aantal landen, zoals de VS, Canada, Finland, het VK en Nederland heeft de financiële steun bevroren, in afwachting van de uitkomsten van het onderzoek.

Duizenden demonstranten de straat op in Tel Aviv

In Tel Aviv zijn duizenden demonstranten de straat op gegaan. Ze eisen het aftreden van de Israëlische premier Netanyahu. Sommigen dragen foto's mee van gijzelaars die worden vastgehouden door Hamas in de Gazastrook en roepen op tot hun vrijlating. Anderen houden bordjes omhoog met de tekst "We hebben bloed aan onze handen" en het getal 26.000. Volgens het Palestijnse Gezondheidsministerie zijn er zeker 26.000 Palestijnen gedood sinds het uitbreken van de oorlog.

De Israëlische krant Haaretz meldt dat zo'n tweehonderd demonstranten slaags zijn geraakt met de politie. De politie gebruikte geweld om betogers die de weg probeerden te blokkeren te verwijderen. Ook nam de politie volgens de krant protestborden en andere eigendommen in beslag. Enkele demonstranten zouden zijn gearresteerd.

De kadaverdiscipline van Ollongren, hier met de Joods Israelische minister van Defensie, die vanuit zijn uitgesproken fascistische visie weigert de uitspraak van het ICJ te respecteren. Of ook de lesbische Ollongren door de Mossad wordt gechanteerd is niet bekend, maar vreemd zou het niet zijn.

Ondanks het feit dat Ollongren de acties tegen de Palestijnse burgerbevolking blijft steunen, treedt zij als intrigante op voor het oog van de camera met Palestijnse slachtoffers in Gaza.




Geen opmerkingen:

Welk Zionistisch Tuig Verdedigt Halsema?

 Halsema verdedigt dit zionistische tuig. Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ISRAELI SETTLERS ATTACK AND ...