dinsdag 1 augustus 2023

NRC Nieuws. Stop de Persen!

Dertig jaar nadat voor iedere insider duidelijk was dat Israel een Apartheidsstaat was, komt de NRC tot de volgende ontdekking:


Interview

Directeur Israëlische mensenrechtenorganisatie: ‘De bezetting corrumpeert, dat kan iedereen nu zien’

Ziv Stahl De nieuwe wet die de macht van het Israëlische Hooggerechtshof inperkt, maakt Palestijnen die onder bezetting leven nog kwetsbaarder en brengt annexatie dichterbij, zegt Ziv Stahl van ngo Yesh Din. Maar ze ziet ook positieve gevolgen. 

Honderdduizenden Israëliërs gingen deze week de straat op om te protesteren tegen een nieuwe wet die de macht van het Hooggerechtshof inperkt. Op de bezette Westelijke Jordaanoever bleef het stil. Terwijl de gevolgen van deze wet daar het grootst zullen zijn, zegt Ziv Stahl, directeur van mensenrechtenorganisatie Yesh Din, vanuit Tel Aviv. 

Stahl kan het weten, want haar Israëlische ngo dwingt het Hooggerechtshof middels verzoekschriften tot uitspraken over de rechten van Palestijnen die onder Israëlische bezetting leven. Yesh Din krijgt daarvoor subsidie uit verschillende Europese landen. Nederland doneerde de voorbije vier jaar bijna 500.000 euro. 

Veel verzoekschriften van Yesh Din gaan over illegale nederzettingen, eigendomsrechten van Palestijnen en de toegang tot hun grond. Yesh Din dient ook regelmatig verzoekschriften in over het uitblijven van vervolging van vermeende misdaden van Israëlische kolonisten of militairen tegen Palestijnen. En over geweldsinstructies van het leger, zoals het schieten met scherp op Palestijns protest.

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/07/28/directeur-mensenrechtenorganisatie-de-israelische-bezetting-corrumpeert-dat-kan-iedereen-nu-zien-a4170813?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=nrc5om5&utm_content=&utm_term=20230729&fbclid=IwAR3uuqPiJbL0txJHI4I7FYlhJIe4H727cqogjKwVZIJiGTyxDL-xyaA5_NI

Zo werkt de zelfbenoemde Kwaliteitskrant.




Geen opmerkingen:

Halsema Dient Af te Treden

  https://twitter.com/nikitsh/status/1788261715085254985 Disrupt @nikitsh Als deze antidemocratische, gewelddadige taferelen niet het aftred...