woensdag 26 juli 2023

€10 miljoen voor Joe en Hunter in brisante Oekraïense corruptiezaak

 

€10 miljoen voor Joe en Hunter in brisante Oekraïense corruptiezaak, blijkt nu ook uit eigen FBI dossiers

Pijnlijk onweerlegbare failliet van het presidentschap, politieke establisment, de geheime diensten én journalistiek van een land dat wereldwijd morele superioriteit claimt in agressieve geopolitiek.

21 JUL. 2023

De Amerikaanse Senator Chuck Grassley gaf zojuist officiële FBI documenten vrij waaruit blijkt dat Mykola Zlochevsky, de oprichter van het Oekraïense Burisma, $10 miljoen smeergeld heeft betaald; $5 miljoen aan (toenmalige) vice-president Joe Biden en $5 miljoen aan zijn zoon, Hunter Biden. 

Voor degenen die de ontwikkelingen in de wereld alleen volgen via de mainstream media komt dit nieuws waarschijnlijk als een verrassing. Voor hen die zelf hun bronnen selecteerden ongeveer 3 jaar te laat. Toch, om de gemiddelde lezer even bij te praten, een korte recap aan de hand van 5 heel begrijpelijke vragen. 

  1. Waarom is dit belangrijk?

  2. Wat is er precies gebeurd?

  3. Is dit geen fake-nieuws?

  4. Waarom is dit nu opeens pas mainstream?

  5. Wat nu?

1. Waarom is dit belangrijk?

Om met de deur in huis te vallen. Dit betreft de geloofwaardigheid van het belangrijkste land ter wereld. Op alle levels was dit verhaal al jarenlang het failliet van het morele ‘gelijk’ van de Verenigde Staten, haar democratie, haar democratisch gekozen president en haar journalistiek. Kortom, het vrijwel volledige constitutionele bouwwerk waarop meer dan 200 miljoen Amerikanen trots zijn en waar de hele wereld naar op zou moeten kijken. Als het klopt – en dat doet het – dat de zittende president voor zichzelf en zijn zoon miljoenen dollars smeergeld lieten betalen om de belangen van grote (Oekraïense) bedrijven te dienen, is dat nogal wat. De Amerikaanse geheime diensten hebben, samen met de vrijwel voltallige media, bijna 8 jaar lang alles in het werk gesteld om Donald Trump te beschuldigen van Russian Collusion en Russian Election Interference in de verkiezingen van 2016. Om zijn presidentschap te beeindigen, via maar liefst 2 impeachment procedures, die beiden hopeloos faalden. En via de recente strafrechtelijke vervolgingen voor de meeste vergezochte ‘misdrijven’ een ware heksenjacht op een president(skandidaat) die de macht achter de schermen, ook wel Permanent Washington genoemd, niet welgezind was.

Hoe anders verging het Joe Biden. Bewierookt. Gelauwerd. Toegejuicht door het voltallige journaille en het establisment wereldwijd. Geen campagne gevoerd. Geen debatten. Weggedoken in z’n kelder won Biden, die duidelijk worstelde om een coherente gedachte te vormen en te verwoorden, met meer stemmen dan ooit een president behaalde. Meer dan zelfs Obama. Terwijl het nieuws en de bewijzen dat Joe Biden en zijn zoon Hunter Biden corrupt waren zich al kort voor de verkiezingen openbaarden. De laptop van Hunter Biden, waarop naast een enorme hoeveelheid foto’s en video’s van Hunter Biden zelf met sex, met drugs, sex met minderjarige meisjes, met prostituees, met wapens en nog veel meer, ook allerlei mails en andere communicatie werden aangetroffen die onomstotelijk de enorme corruptie van vader en zoonblootlegde. 

De FBI wist het. De CIA wist het. De voltallige media wisten het. En samen is het deze partijen gelukt om de waarheid jaren onder het tapijt te houden. Voor het grote publiek. De vondst van de laptop van Hunter werd afgedaan als ‘Russian Disinformation’. De wereldschokkende bewijzen van de enorme corruptie van Joe Biden en zijn zoon, zijn succesvol weggelogen. Tot nu toe.

En zo blijkt de machtigste man ter wereld, de baas van het land dat zich overal ter wereld de morele autoriteit toe-eigent om oorlogen te beginnen, landen binnen te vallen, proxy oorlogen te starten en te bepalen welke democratisch gekozen leiders waar mogen blijven en welke moeten gaan, zelf door-en-door corrupt. Wat betekent dit voor het moreel gezag van de VS? Van de Amerikaanse overheid. Haar geheime diensten? En van haar bondgenoten?

2. Wat is er precies gebeurd?

Pay for play. Heel simpel. Joe Biden had als vice premier van de VS - onder president Barack Obama – ongekend veel macht. Die macht was gemakkelijk aan te wenden om de belangen van grote bedrijven wereldwijd te dienen. Of juist niet. Uit de mails van Hunter Biden op zijn laptop blijkt een lange reeks van ‘Pay for Play’ corruptie. Waarbij Hunter, zonder enige kwaliteiten, meer dan goedbetaalde banen (a raison van vele tonnen per jaar) had in de besturen van grote bedrijven. Bedrijven die via Hunter (‘the little guy’) toegang hadden tot de macht van Joe (‘the big guy’). Lunches, etentjes, een telefoontje van the big guy hier en daar, een verzoekje, gunst of een goedgericht dreigement. Met 1 miljard USD. Bijvoorbeeld. 

Uit de zojuist vrijgegeven officiële FBI documenten blijkt dat Mykola Zlochevsky, de oprichter van het Oekraïense Burisma, zowel 5 miljoen USD smeergeld heeft betaald aan zowel (toenmalige) vice president Joe Biden, als aan zijn zoon; Hunter Biden om de Oekraïense aanklager Viktor Shokin te laten ontslaan. Hunter was naar verluidt door Zlochevsky ingehuurd om zijn politieke invloed te gebruiken om onderzoeken naar de witwaspraktijken van Burisma tegen te houden.

In 2018 gaf Joe Biden – in een toespraak elders – op camera trots toe druk te hebben uitgeoefend op de Oekraïense president om Shokin te ontslaan (die onderzoek deed naar het Oekraïense energiebedrijf van zijn zoon) door te dreigen om een Amerikaanse leninggarantie van $1 miljard in te houden. En “Well, son of a bitch. He got fired.”

Zie onderstaand fragment.

In 2020 namen Oekraïense ambtenaren $5-6 miljoen smeergeld in beslag dat gekoppeld was aan Zlochevsky. Het smeergeld werd gevonden in de vorm van biljetten van $100 gewikkeld in elastiekjes en in plastic zakken.

Uitgelekte telefoongesprekken tonen al eerder aan dat vice president Joe Biden de lening van $1 miljard gebruikte om de procureur-generaal van Oekraïne te laten ontslaan. De Oekraïense president Poroshenko geeft toe dat hij de openbare aanklager, die onderzoek deed naar Hunter Biden's Burisma Holdings, heeft ontslagen zonder dat hem enige beschuldiging van corruptie ten laste is gelegd. Biden: "Zeg me dat er een nieuwe regering is en een nieuwe procureur-generaal. Dan ben ik bereid om de toezegging voor het miljard dollar publiekelijk te ondertekenen." Porosjenko: "Ondanks dat we geen enkele aanwijzing van corruptie hadden, we geen informatie hebben dat hij iets verkeerds heeft gedaan, heb ik hem gevraagd af te treden." 

Luister naar het telefoongesprek tussen Biden en Porosjenko.

Uit de vrijgegeven documenten van de FBI blijkt dat de CEO van Burisma zelf zei: "Het kostte 5 (miljoen) om één Biden te betalen, en 5 (miljoen) om een andere Biden te betalen," om de aanklager te ontslaan die zijn bedrijf onderzocht. "Maak je geen zorgen Hunter regelt al die zaken via zijn vader." Hoewel Hunter "dom was, zelfs mijn hond is nog slimmer."

De FBI-bron onthulde dat Zlochevsky dacht dat het tien jaar zou duren om het geldspoor te ontrafelen, maar hij kon niet voorzien dat Hunter Biden zijn laptop achterliet bij een reparatiewerkplaats, waardoor zijn plaatsvervanger bij Burisma de Maltese bankrekening van Hunter Biden kon openen. 

De CEO van Burisma zei: "Hij heeft geen geld rechtstreeks naar de 'Big guy' (Joe Biden) gestuurd” en “het gaat ze (de onderzoekers) 10 jaar kosten voordat ze gegevens (van de illegale betalingen aan Joe Biden) gaan vinden”

De CEO van Burisma verklaarde daarnaast in het bezit te zijn van SMS-berichten, bankafschriften en 17 geluidsopnames (2 met Joe Biden en 15 met Hunter Biden) waaruit blijkt dat hij gedwongen werd om de beide Bidens te betalen zodat zij ervoor zouden zorgen dat Viktor Shokin ontslagen zou worden. 

De FBI hield deze informatie al sinds januari 2018 verborgen.

3. Is dit geen fake-nieuws?

Nee. Dit is geen fake nieuws. Helaas, wellicht. Want het is geen fijne gedachte dat de machtigste man ter wereld tot op het bot corrupt is. En dat de hele wereld om hem heen; van het Amerikaanse ministerie van justitie, de geheime diensten tot ook de vrijwel gehele nieuwsmedia jarenlang actief deze corruptie hebben doodgezwegen en actief nieuwe leugens de wereld in hebben geholpen. De bewijsvoering is al sinds de vondst van de Hunter Biden laptop een zeer overtuigende. En zeer schaamtevolle. De geluidsopnames van Porosjenko en Biden, alsmede het trotse verhaal van Joe op camera over het laten ontslaan van Poshkin, waren voor elke goede verstaander reeds veel meer dan een smoking gun.

In elke wereld met een werkende journalistieke– en politieke klasse was deze onweerlegbare vorm van massale corruptie al lang reden geweest om Joe Biden af te zetten en hem samen met z’n zoon te vervolgen. De nu vrijgekomen documenten met de verklaringen van Zlochevsky maken de reeds onweerlegbare bewijslast, alleen maar nóg onvermijdelijker.

4. Waarom is dit nu opeens pas mainstream?

Daarover kunnen we alleen speculeren. Sowieso komt de waarheid altijd boven tafel, hoezeer ook werd geprobeerd om dat tegen te gaan. Deze corruptie op het allerhoogste niveau jaren onder het tapijt houden loopt ergens spaak. Maar waarom nu? 

Er zijn geluiden die vermoeden dat Joe Biden, als puppet voor Permanent Washington – de échte macht die uit het zicht zowel de democratische, als republikeinse partij, als de geheime diensten bespeelt en belobbyt – zijn langste tijd heeft gehad. De dementerende oude man was een dankbaar en mogelijk volledig chantabel instrument om nationaal en internationaal beleid door te voeren in het belang van Permanent Washington. Permanente oorlogen in het belang van het Militair Industrieel Complex. Steeds minder vrijheden, steeds meer controle en surveillance in het belang van een globalistische beweging die via instituten als de WHO, het IMF, de UN, het IPCC en het WEF individuele en nationale soevereiniteit willen ontmantelen en via een ‘One World Government’ alle beslissingen wil centraliseren. Met het steeds verder wegvallen van de cognitieve vaardigheden van Joe Biden, zijn schaamtevolle optredens wereldwijd en zijn op alle vlakken hopeloos tekort schieten in voor nieuwe verkiezingscampagnes, is Joe Biden wellicht niet meer de man voor Permanent Washington.

Biden is opgebruikt. En wordt afgedankt.

Zodat een nieuwe puppet kan in stelling kan worden gebracht. Met hulp van de media – net zoals in 2020 – door genoeg positief gekleurde berichtgeving over de eigen kandidaat. En kwalijk framende berichten over de tegenstrever. Oneindig herhaald. Ongeacht waarheid, feiten, of werkelijkheid. Zo zou het niet onaannemelijk kunnen zijn dat Kamala Harris, de huidige vice-president en afgezien van incidentele schaapachtige media-optredens vooral buitengewoon onzichtbaar, tot ‘eerste vrouwelijke president’ van de VS wordt gemaakt. Een rol van de media (onbewust in opdracht van hen die aan de touwtjes trekken) om verkiezingen volledig te beinvloeden. Net als in 2016, toen Trump in geen 100 jaar van Hillary Clinton zou kunnen winnen. En hoe zijn winst wel ‘Russian Election Interference’ moest zijn. Net als in 2020 toen Trump, een wat horkige en lompe president die de schaduwmacht maar niet onder controle kreeg, niemoest en zou verliezen. En zelfs een laptop met talloze Gigabytes aan onweerlegbaar bewijs voor de corruptie van zijn tegenstrever en zijn zoon de verplichtte uitkomst niet kon veranderen. Net als in 2021, toen de ‘Permanent Nederland’ er via de NPO alles aan deed om Kaag te presenteren als ‘staatsvrouw’. Met dienovereenkomstig resultaat. En net als wellicht de komende maanden klimaatzeloot– en megalomane narcist Frans Timmermans vloeiend in 6 talen mag gaan vertellen waarom we met z’n allen dood gaan, tenzij we de sleutels van ons land en onze levens aan hem overhandigen.

We gaan het zien. 

5. Wat nu?

Dat is aan jou.

Je kan wachten tot de kranten en het NOS journaal een een of ander excuusverhaal gaan opdissen. Over dat ze het niet wisten. Dat de laptop volgens de geheime diensten ‘echt alle oormerken van een Russische disinformatie campagne had’. Dat Biden een zielige oude man is. Dat iemands laptop privé is. En dat niemand iets met de inhoud te maken heeft. Dat het sowieso niet uitmaakt, omdat Biden goed is. Want klimaat. Want LGBTQ+. Want Oekraïne. Omdat de enige slechte mens ter wereld Vladimir Putin is. En Donald Trump. En, nu ja, Victor Orban. En Bashar al-Assad. Ohja, en natuurlijk Thierry Baudet. En alle artsen en wetenschappers en handjevol moedige journalisten en politici die terechte vragen stelden over lockdowns, 1,5 meter, over klimaathysterie en over stikstofwaanzin. Die ook.

Of je kan ervan leren. Dat als je de ‘kwaliteitsmedia’ volgt je telkens zo’n 3 maanden tot 3 jaar te laat tot het inzicht moet komen dat je wederom bent voorgelogen. Weer de waarheid genegeerd. Gedraaid. En onder het tapijt geschoven. 

Uit de beste bedoelingen, dat altijd. Maar wel ongelofelijk schadelijk. Voor gewone mensen die niets anders willen dat een leven in vrijheid. Een beetje geluk. Zelfbeschikking. Geen permanente oorlogen. Geen gecreëerde crisissen. Geen ideologisch verblindde machtselite die voor honderden miljoenen zo niet miljarden mensen zou moeten bepalen wat goed is en wat niet. Al zouden ze het bij rechte eind hebben – en de geschiedenis leert dat ze dat vrijwel altijd niet hebben – weten we zeker dat ze in de uitvoering van hun plannen hopeloos tekort- of doorschieten en vrijwel zeker niets dan oneindige sociaal-maatschappelijke, economische en gezondheidsschade zullen brengen.

Toch?

Dit artikel is mede tot stand gekomen met dank aan (de twitterfeed van) Kanekoa
1

Burisma is een holding voor een groep energie-exploratie- en productiebedrijven. Geregistreerd in Cyprus, maar gevestigd in Kiev, Oekraïne. Burisma Holdings is sinds 2002 actief op de Oekraïense aardgasmarkt. Het is een van de grootste particuliere aardgasproducenten in Oekraïne. https://en.wikipedia.org/wiki/Burisma

https://watals.substack.com/p/10-miljoen-voor-joe-en-hunter-in

1 opmerking:

Anoniem zei

Mooie samenvatting in het Nederlands , van wat ik uit Engelse bronnen al vernomen had.
Het enige wat ik er aan toe zou voegen is de afgedwongen , gedienstige rol van Big Tech (Twitter, Facebook) in deze.
De macht van de U.S. over het buitenland is uiteindelijk gebaseerd op militair vermogen , controle van het financieel systeem.
De Biden-affaire is een symptoom dat het dunne hemdje van exceptionaliteit aftekent.
Het grootste schandaal vind ik zelf hoe er in Irak , Libië en op dit moment Oekraïne honderdduizenden mensen worden vermaald , in het spel van geopolitieke belangen.
Dat gaat ook door als Biden weg is.