donderdag 16 februari 2023

Levensgevaarlijke NOS Propaganda

Kritiekloos blijft de NOS  als staatsomroep de propaganda van de corrupte macht doorgeven. Afgelopen maandag 13 februari 2023 verscheen het volgende bericht:

NOS 

Nieuws

Aangepast 



        'Meer Nederlanders vinden NAVO belangrijk'

88 procent van de Nederlanders vindt een Nederlands lidmaatschap van de NAVO belangrijk of zeer belangrijk. In de jaren voor de oorlog in Oekraïne was dat zo'n 75 procent. Dat concludeert de Atlantische Commissie na een representatieve steekproef van onderzoeksbureau Kantar. Van de respondenten gaf twee derde aan te weten waar de NAVO voor staat.

In de peiling zegt een meerderheid van de respondenten dat Nederland meer dan de op dit moment minimaal vereiste 2 procent van het bruto nationaal product (BNP) aan de NAVO moet uitgeven, als de dreiging verder toeneemt. Zes op de tien Nederlanders zijn volgens het onderzoek bang voor een Derde Wereldoorlog, van wie de helft denkt dat deze al is begonnen met de oorlog in Oekraïne.

Volgens minister van Defensie Ollongren is ook binnen de NAVO de eensgezindheid groter dan ooit. "Dat is het tegenovergestelde van wat Poetin wilde bereiken", schrijft ze op Twitter in een reactie op de steekproef.

De Atlantische Commissie is een in Den Haag gevestigde stichting, die onder andere voorlichting geeft over ontwikkelingen in de NAVO en Europese veiligheidskwesties. De organisatie wordt grotendeels gefinancierd door de ministeries van Buitenlandse Zaken en Defensie. Ook krijgt de Atlantische Commissie subsidie van de NAVO en de Amerikaanse ambassade in Nederland.

https://nos.nl/liveblog/2463633-minister-vs-we-zullen-baltische-landen-verdedigen-tientallen-russische-raketten-afgevuurd

Woensdag 15 februari 2023 zag dezelfde NOS zich gedwongen het volgende te berichten:

Rusland roept VN-Veiligheidsraad bijeen om sabotage Nord Stream

Rusland roept de VN-Veiligheidsraad bijeen om op 22 februari de sabotage van de Nord Stream-gaspijpleidingen te bespreken. De Russische delegatie verwijst naar nieuwe informatie over het opblazen van de belangrijke gasleidingen in de Oostzee.

Daarmee wordt hoogstwaarschijnlijk het recente weblogartikel van de Amerikaanse Pulitzerprijswinnaar Seymour Hersh bedoeld. Hij meldde een week geleden dat de VS in een geheime operatie de pijpleidingen heeft gesaboteerd. Het Witte Huis ontkent dat stellig. De 81-jarige Hersh baseert zijn explosieve beschuldiging op een anonieme bron.

De zware onderwaterexplosies vonden plaats in september vorig jaar. Al snel werd duidelijk dat er sprake moet zijn geweest van sabotage, maar het bleef onduidelijk wie er verantwoordelijk voor is. Die discussie is nu weer aangezwengeld door het artikel van Hersh, voormalig onderzoeksjournalist van The New York Times.

https://nos.nl/liveblog/2463633-minister-vs-we-zullen-baltische-landen-verdedigen-tientallen-russische-raketten-afgevuurd

Illustratief is dat de NOS de recente onthullingen verzweeg van de prominente Amerikaanse onderzoeksjournalist Seymour Hersh met betrekking tot het Amerikaans terrorisme waarbij de pijpleidingen van Nordstream 2 werden opgeblazen, om te voorkomen dat de Nederlandse bevolking goed geinformeerd zou raken over de criminele excessen van de NAVO. Dit doet de NOS al vele jaren, evenals de rest van de mainstream-polderpers, en juist dit verklaart ook de hoge cijfers die geclaimd worden door het propaganda-orgaan van de NAVO. En zo is de cirkel weer rond. Totdat de zaak uit de hand loopt en er ontelbare doden vallen, ook in het Westen. Succes collega's, jut de boel flink op, en ga door met jullie propaganda voor een genocidale oorlog.

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...