zaterdag 10 september 2022

Opvang en zorg Oekraïners kosten Nederland tot dusver 2,3 miljard

 

Oekraïne

Opvang en zorg Oekraïners kosten Nederland tot dusver 2,3 miljard

ANP Opvang en zorg Oekraïners kosten Nederland tot dusver 2,3 miljard

De opvang en zorg voor de tienduizenden gevluchte Oekraïners kosten Nederland tot dusver naar schatting 2,3 miljard euro. Pakweg de helft daarvan gaat naar de gemeentelijke en particuliere opvang (1,2 miljard euro), staat in een brief van staatssecretaris Eric van der Burg (Asielzaken) aan de Tweede Kamer. Hij geeft daarin een opsomming van de bedragen die al zijn betaald of gereserveerd voor Oekraïners.

Grote kostenposten zijn verder de tijdelijke onderwijshuisvesting, onderwijs aan de nieuwkomers, medische zorg en de realisatie van extra woningen. Het gaat onder meer om ramingen die doorlopen tot in verschillende tijdvakken. De kosten zijn verspreid over de ministeries van Justitie en Veiligheid, Onderwijs, Volksgezondheid, Binnenlandse Zaken en Sociale Zaken.

Van der Burg meldt ook dat verscheidene regelingen voor Oekraïners die aflopen of al zijn afgelopen, worden verlengd. Omdat na ruim een half jaar nog geen einde aan het Russische geweld in Oekraïne is te verwachten, werkt het kabinet ook aan de opvang voor langere duur. In het najaar zal meer bekend worden over maatregelen op langere termijn wat betreft huisvesting, onderwijs, werk en zorg.

Lees ook: 

giro 555

Giro 555 verlengt actie voor Oekraïne, ruim 173 miljoen opgehaald

77.000 Oekraïners ingeschreven bij gemeenten

Momenteel zijn er ruim 77.000 Oekraïners ingeschreven bij gemeenten.

https://www.hartvannederland.nl/oekraine/opvang-en-zorg-oekrainers-kosten-nederland-tot-dusver-2-3-miljard

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...