woensdag 28 september 2022

Amerika heeft gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 opgeblazen, zegt Poolse ex-defensieminister

Dit is een act of war, een oorlogsdaad. 'An Act of war is an action by one country against another with an intention to provoke a war or an action that occurs during a declared war or armed conflict between military forces of any origin.'

Home/Buitenland/Amerika heeft gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 opgeblazen, zegt Poolse ex-defensieminister

Buitenland

Amerika heeft gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 opgeblazen, zegt Poolse ex-defensieminister

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Luister naar dit artikel
NineForNews.nl
00:00 / 01:58

Volgens de Poolse oud-minister van Defensie Radek Sikorski zijn de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, die gas vervoeren van Rusland naar Duitsland, gesaboteerd door de Verenigde Staten. De beschadigingen bevinden zich ten noordoosten van het Deense eiland Bornholm.

“Bedankt, VS,” schreef Sikorski op Twitter. Hij was van 2005 tot 2007 minister van Defensie en is nu lid van het Europees Parlement. Daarnaast was hij minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van het Poolse parlement.

Nord Stream 2 is vorig jaar voltooid, maar nooit geopend omdat Rusland op 24 februari een speciale militaire operatie lanceerde in Oekraïne.

‘Russische propaganda’

De Amerikaanse president Joe Biden beloofde op 7 februari dat hij een einde zou maken aan Nord Stream 2 als Rusland Oekraïne zou binnenvallen.

De Poolse staatssecretaris Stanislaw Zaryn deed de uitspraak van Sikorski af als ‘Russische propaganda’. Hij sprak bovendien van ‘een lastercampagne tegen Polen, de VS en Oekraïne’. Sikorski is bepaald geen ‘Poetin-apologeet’ en heeft zich geregeld kritisch uitgesproken over Rusland.

Oefeningen

Het Duitse weekblad Der Spiegel meldt dat de CIA Duitsland enkele weken geleden heeft gewaarschuwd voor een aanval op de pijpleidingen. Nord Stream 1 en 2 zijn gesaboteerd op de dag nadat Polen en Noorwegen een nieuwe 850 kilometer lange gaspijpleiding hadden geopend, de Baltic Pipe.

In juni voerde de Amerikaanse marine oefeningen uit voor de kust van Bornholm. Daarbij werden onderwaterdrones en explosieven getest.

[Zero Hedge]


https://www.ninefornews.nl/amerika-heeft-gaspijpleidingen-nord-stream-1-en-2-opgeblazen-zegt-poolse-ex-defensieminister/?fbclid=IwAR2nev1nbdj0ZPS4Kyb3XkoECDShtGwaD0je91NNlq317Tatfkwy6LWveKg#.YzQePYg1P4M.facebook


Geen opmerkingen: