dinsdag 10 mei 2022

NOG MEER WESTERSE PROPAGANDA



Paus Franciscus en patriarch Kirill: sancties tegen de Russische patriarch?


De westerse media richten zich nu op de Russische patriarch omdat ze mensen op de een of andere manier moeten uitleggen waarom zelfs een kerkleider nu gesanctioneerd moet worden.


van 9 mei 2022 2:35 uur


De krantenkoppen in de Duitse en westerse media, die de Russische patriarch als de nieuwe vijand hebben ontdekt, zijn ronduit luguber en beschuldigen Patriarch Kirill van veel dingen die hij niet heeft gedaan of gezegd. Net als de paus is Kirill een aartsconservatief die staat voor traditionele waarden en natuurlijk voor zijn kerk. De situatie in Oekraïne is een ramp voor hem, omdat zijn volgelingen zowel in Rusland als in Oekraïne wonen: de leden van de Russisch-orthodoxe kerk.


Dit alleen al toont aan dat veel van de beweringen van de westerse media, die Kirill afschilderen als een regelrechte oorlogsstoker, alleen konden worden geconstrueerd door een zeer creatieve selectie van uit hun verband gerukte uitspraken. Zoals elke religieuze leider wil Kirill niet dat zijn volgelingen elkaar doodschieten, dat zou immers kunnen bijdragen aan een splitsing in zijn eigen kerk, wat geen enkele kerkleider wil.


Echter, Kirill veroordeelt de nazi's in de regering van Oekraïne (ja, ze bestaan ​​echt, zoals je hier, hier en hier kunt lezen) in zeer krachtige bewoordingen, en hij veroordeelt ook het kerkschisma dat al is begonnen door president Poroshenko in Oekraïne, dat is veroorzaakt rellen in Oekraïne en geweld tegen geestelijken.


Da Russian TV behandelde het onderwerp in zijn wekelijkse nieuwsoverzicht en ik vertaalde het Russische TV-rapport. Bijzonder interessant is het interview met paus Franciscus dat in het artikel wordt aangehaald en waarover de Duitse media nauwelijks bericht.


Begin van de vertaling:

Ontmoeting tussen de paus en patriarch Cyril: wat ging er mis?


Paus Franciscus, de onbetwiste morele autoriteit voor meer dan een miljard katholieken over de hele wereld, heeft commentaar geleverd op de oorzaken van het conflict in Oekraïne. De paus zei dat de reden is dat "de NAVO vlak voor de deur van Rusland blaft", zei hij in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. Bovendien trok paus Franciscus de wenselijkheid en moraliteit van wapenleveringen naar Oekraïne in twijfel en riep hij op om een ​​voorbeeld te nemen aan de Genuese havenarbeiders die hadden geweigerd westerse wapens naar Jemen te verzenden.


Tot dusver was de voorzitter van het Amerikaanse Huis, Nancy Pelosi, dol op foto's met het hoofd van Vaticaanstad. Nu is de vraag wanneer we de volgende foto van de twee samen zullen zien. President Biden – die net als Nancy Pelosi ook katholiek is – verwijst nu minder snel naar paus Franciscus, omdat de verklaringen van de paus te tegenstrijdig zijn. En hij generaliseert ook en haalt voorbeelden aan van recente zinloze oorlogen waar de VS zich op de een of andere manier schuldig aan hebben gemaakt.


“Eén ding baart mij zorgen. Ik claim geen eer voor het ontdekken ervan, want het is de duidelijke waarheid: oorlog volgt oorlog overal om ons heen - in Syrië, in Irak, in Jemen, in Afrika... Ik kan me niet voorstellen dat een vrij land vrijwillig een ander vrij land zou kunnen aanvallen. Ook in Oekraïne werd het conflict veroorzaakt door externe krachten. Het enige waar we de Oekraïners de schuld van kunnen geven, is dat ze zich hebben overgegeven aan deze externe krachten en hard hebben gereageerd op de situatie in Donbass', benadrukte de paus.


De externe krachten zijn Amerika. Het steunde eerst de staatsgreep in Oekraïne, daarna de bestraffende oorlogen tegen de trotse Donbass, en ten slotte bereidde het de invasie van Donbass, die gepland was voor maart van dit jaar, grondig voor.


De uitspraken van paus Franciscus in dit sensationele interview waren niet al te onverwacht. Reeds in zijn voorlaatste encycliek "Alle mensen zijn broers" had de paus scherpe kritiek geuit op het westerse model van "cynisch globalisme": "In de wereld van vandaag neemt het gevoel tot één enkele menselijke familie te behoren af ​​en de droom om samen te werken voor gerechtigheid en vrede schijnt een achterhaalde utopie te zijn. Daarvoor in de plaats is een koude, comfortabele en geglobaliseerde onverschilligheid gekomen, geboren uit een diepe frustratie over de bedrieglijke illusie dat we almachtig zijn en een daarmee gepaard gaande onvermogen om te erkennen dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten. Deze illusie, die grote broederlijke waarden verraadt, leidt tot een "bijzonder cynisme".


De mogelijkheid om onder deze nieuwe omstandigheden pastorale inspanningen te verenigen, werd op 16 maart duidelijk tijdens een videoconferentie tussen de hoofden van de Russisch-orthodoxe kerk en het Vaticaan. Patriarch Kirill en paus Franciscus vonden veel overeenkomsten in elkaars standpunten in het belang van de vrede.


“Natuurlijk gaat deze situatie voor mij gepaard met veel pijn. Mijn kudde staat aan beide kanten van de confrontatie, voornamelijk orthodoxe mensen. Een deel van de confrontatie behoort ook tot uw kudde. Daarom zou ik, naast geopolitiek, willen vragen hoe wij en onze kerken de gang van zaken kunnen beïnvloeden. Hoe kunnen we bijdragen aan de pacificatie van de strijdende partijen met als enig doel vrede en recht te bevorderen? In de huidige omstandigheden is het erg belangrijk om verdere escalatie te voorkomen”, aldus Patriarch Kirill.


Van zijn kant reageerde de paus zeer hartelijk. Zijn persdienst publiceerde die dag: “Paus Francis bedankte de Patriarch voor de ontmoeting, gemotiveerd door zijn verlangen om zijn volk te hoeden, om de weg naar vrede te leiden, om te bidden voor het geschenk van vrede en voor een einde aan de gevechten. De Heilige Vader was het met de Patriarch eens dat de Kerk de taal van Jezus Christus moet gebruiken, niet het vocabulaire van de politiek. Wij zijn herders van dezelfde heilige mensen die in God, in de Heilige Drie-eenheid en in de Heilige Maagd Maria geloven, dus we moeten samenwerken voor vrede, degenen die lijden ondersteunen, wegen naar vrede zoeken en het vuur stoppen.”


Alles leek goed te gaan. De leiders hadden al een persoonlijke ontmoeting gepland in Jeruzalem voor 14 juni. Maar toen ging er iets mis. Ongeveer een maand na de videosessie kondigde paus Franciscus de annulering van de geplande afspraak aan met de vage bewoording dat "een ontmoeting tussen ons twee op dit moment grote verwarring zou kunnen veroorzaken".


Ik weet niet hoeveel druk er van buitenaf op de paus zelf wordt uitgeoefend, maar het is een feit dat hij bestaat. Het zesde pakket sancties waarover de Europese Unie momenteel onderhandelt, omvat ook sancties tegen Patriarch Kirill, meldt France-Presse.


Ondertussen wil paus Franciscus Poetin in Moskou bezoeken. Hij zegt dat hij was uitgenodigd in Kiev, maar dat hij daar niet heen hoeft te reizen. Het Kremlin heeft geen haast om hem uit te nodigen. Misschien moet de paus eerst naar Biden gaan om te voorkomen dat hij wapens aan de nazi's levert? Dat zou logischer zijn. Daar moet je beginnen, bij de katholieke president. Welnu, Patriarch Kirill riep de orthodoxen op om te bidden dat er geen nieuwe wereldoorlog komt. En het hoofd van de Russisch-orthodoxe kerk beschreef onze tijd voor Rusland als moeilijk, gevaarlijk en noodlottig.


einde van de vertaling

https://www.anti-spiegel.ru/2022/papst-franziskus-und-patriarch-kirill-sanktionen-gegen-den-russischen-patriarchen/?doing_wp_cron=1652192776.0303430557250976562500



Geen opmerkingen:

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...