vrijdag 10 september 2021

Gerard Mulder van Het Parool Revisited

 

12th September 2008 gepost door stan


Hier een stukje journalistiek van de bovenste plank. De Nederlandse journalist Gerard Mulder schrijft vandaag in het Parool het volgende: 


'Met Afghanistan heb ik niets, en als het morgen in de aardboden zou wegzinken, laat ik geen traan,' om vervolgens als oprechte provinciaal en tegen een leuke vergoeding te concluderen dat Nederlandse troepen in Afghanistan moeten blijven want 'Als de westerse wereld Afghanistan aan de Taliban overlaat, krijgt de reputatie van het Westen wereldwijd een kolossale deuk.' 

Het staat er echt!!! Deze journalist op leeftijd denkt werkelijk dat het Westen een reputatie van naam en faam heeft hoog te houden, en dat na vijf eeuwen kolonialisme met de daaraan gekoppelde westerse terreur, van de VOC totaan het Amerikaanse geweld in Irak. Een reputatie hebben we zeker, maar dan een buitengewoon slechte, zoals elke wereldreiziger weet. Als we onze troepen terugtrekken zal er een gejuich op gaan in de wereld van de armen en machtelozen. De Irakezen bijvoorbeeld willen dat de Amerikanen zo snel mogelijk verdwijnen. De Amerikanen weigeren dit, hun leger zit er om een greep op de olie te houden. Dat weet elke geinformeerde journalist, hier zowel als daar. De enige deuk die onze reputatie zal oplopen zodra wij uit de landen van anderen verdwijnen is dat men daar zich zal realiseren dat de koloniale macht niet eeuwig is. En ik kan u verzekeren dat de meeste derde wereldbewoners daar dolgelukkig over zullen zijn, ook al omdat ze 'niets' met Nederland hebben en 'als het morgen in de aardbodem zou wegzinken' ze 'geen traan' zullen laten. Geen enkele! En geef ze eens ongelijk.
U kunt reageren op zijn stukje in het Parool: hetlaatstewoord@parool.nl

1 opmerking:

Rene Westermann zei

Ik heb uw aanmoediging opgevolgd. Heb als reactie aan het Parool geschreven:

Gerard Mulder had beter kunnen schrijven: Ik zal er geen traan om laten als Nederland door een vloedgolf wordt overspoeld. Voor mijn part valt de Europese Unie uit elkaar. Dat de Verenigde Staten van Amerika hetzelfde lot moge ondergaan als het Romeinse rijk. Het resultaat laat zich raden: 2 mogelijkheden:

(1) Het Parool, behorende tot de MSM, geeft geen enkele reactie en zal mijn antwoord op de
journalist (of 'hoernalist', W.F. Hermans) nooit in de lezersreactie plaatsen

(2) Of het Parool reageert met de reactie: 'Onze voorkeur gaat uit naar andere reacties van
lezers'

Afwachten maar...Mogelijkheid (1) lijkt mij het meest waarschijnlijk.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...