Tweet van De Telegraaf

Voor ingewijden rammelt het Covid-verhaal al veel langer. Maar zij moesten zich de framing van de MSM laten welgevallen waarin iedereen die een andere kijk op deze crisis heeft werd weggezet als ‘complotgekkie’ of ‘wappie’.
Wereldwijd rommelt het, in medische staven, politiekorpsen, brandweer en leger over de vraag of hun inzet in het handhaven van Covid-regels nog wel verdedigbaar is. Vooral het harde optreden van de politie in Berlijn bij diverse demonstraties voor herstel van de mensenrechten en de grondwet, ontmoet in toenemende mate kritiek.

Steeds meer landen doen stappen terug in de maatregelen. Maar liefst 38 staten in de VS hebben het Covid-regiem verlaten. Ook Denemarken wil per 1 september van de meeste maatregelen af. Zweden heeft nooit echt meegedaan aan de onderdrukkende maatregelen.

Ook de MSM, die al 18 maanden onophoudelijk en met veel kunstgrepen het officiële narratief overeind heeft gehouden en vaak ook van nieuwe brandstof heeft voorzien, lijken nu te gaan twijfelen.
Aanleiding zijn de plannen (PDF) die het Duitste RKI (het RIVM aldaar) onlangs bekendmaakte voor het najaar. Die komen er op neer dat er eigenlijk geen ondergrens meer is waarbij alle maatregelen zouden worden opgeheven. Met de RKI-plannen zou Duitsland niet meer uit de ‘pandemie’ kunnen komen.

Een schema uit het Stufenplan van het Duitse RKI.

Het veelgelezen Duitse blad BILD uit al enige tijd voorzichtige kritiek op de maatregelen. Maar die kritiek wordt luider. 
In onderstaand video-gesprek van de BILD-chef Julian Reichelt wordt ongeremd de vrijheidsberoving van de niet-gevaccineerden bekritiseerd. ‘Er wordt gesproken over het teruggeven van de grondrechten van gevaccineerden, maar ik hoor niemand over wanneer de niet-gevaccineerden hun rechten terugkrijgen‘, stelt Reichelt. ‘De maatschappelijke druk die nu wordt uitgeoefend is gewoon vaccinatiedwang. Als een bij wet afgedwongen inenting niet mogelijk is, dan hebben we straks 15 – 20 miljoen Duitsers die hun grondrechten niet meer terugkrijgen, en dat vind ik zeer verontrustend.’
Daarbij wordt in het gesprek aangegeven dat grondrechten überhaupt niet kunnen worden afgenomen (het zijn immers grondrechten, red), alleen in zeer dreigende situaties, goed gemotiveerd en voor zeer korte tijd. Daarvan is naar mening van de BILD-redactie geen sprake meer.

Rayonleider Filipp Piatov, resortleider, stelt dat grondrechten inderdaad maar voor zeer korte tijd mogen worden ingeperkt. ‘Deze regering heeft geen idee welke maatregelen werken en welke niet. Dat heeft de regering onlangs op vragen van de FDP toegegeven. De scholen zijn geen verspreiders van het virus en of restaurants dat wel zouden zijn, ze weten het niet. Met deze waaier aan maatregelen is dat ook niet meer vast te stellen.’ 

Volgens de BILD-redactie blijkt uit gegevens uit Zwitserland, Zweden, Denemarken, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk dat er geen verband is tussen maatregelen en de ontwikkeling van het virus.

Reichelt vervolgt: ‘Je ziet in Frankrijk en meer landen grote protesten tegen de invoering van de vaccinatiepas. Maar hier in Duitsland weet de regering in al haar ruimhartige wijsheid ook niet meer hoe men dat onderscheid in de praktijk moet maken. De staat springt met ons om alsof zij zomaar over ons kan beschikken terwijl wij, het volk, de soeverein zijn en wij ons te weer mogen stellen tegen zulk gedrag van de staat.’