zaterdag 6 februari 2021

Facebook, we moeten praten

 

 Petitie 

Facebook, we moeten praten


In een wereld vol muren zijn sociale media een krachtig middel om ons te helpen onze verhalen te delen en elkaar en onze gemeenschappelijke menselijkheid te steunen – ongeacht onze religie, ras of nationaliteit. We weten dat Facebook overweegt om vangrails te implementeren om het platform veilig en toegankelijk te houden zodat we verbinding kunnen maken ondanks afstanden en verschillen.

Maar we zijn ernstig bezorgd over de door Facebook voorgestelde herziening van het beleid inzake aanzetten tot haat, om “zionist” te beschouwen als een synoniem voor “Jood” of “Joods”. Het voorgestelde beleid zou conversaties over zionisten – en van daaruit het zionisme – al te gemakkelijk verkeerd omschrijven als inherent antisemitisch, schadelijk zijn voor Facebook-gebruikers en pogingen ondermijnen om echt antisemitisme en alle vormen van racisme, extremisme en onderdrukking te ontmantelen. We kunnen antisemitisme niet bestrijden als we worden geblokkeerd wanneer we onze mening uiten en onze ervaringen met elkaar delen. We kunnen discussiëren, debatteren en het zelfs oneens zijn, zolang we de overtuiging delen dat we allemaal veiligheid, vrijheid en waardigheid verdienen. We vragen Facebook om geen barrières op te werpen die gebruikers ervan weerhouden om met elkaar in contact te komen terwijl we ons bezighouden met dit werk. Lees verder of teken gelijk de petitie bij Jewish Voice For Peace.

Hoewel deze pettitie pas een week of 2 online staat, zijn er meer dan 40.000 handtekeningen! Help je mee het doel van 50.000 handtekeningen bereiken?

Teken de petitie! 

 

 Kairos 

Internationaal christelijk netwerk lanceert online BDS toolkit voor activisten

Global Kairos for Justice heeft een online BDS Toolkit uitgebracht om “mensen die gerechtigheid zoeken voor Palestijnen te laten weten dat ze deze weg niet alleen afleggen.”. Lees verder.

 

Ja, ik doneer! 

 

 Rotterdam voor Palestina 

Rotterdam: Opnieuw Ben Goerionstraat omgedoopt tot Issa Amro fietspad

Een week nadat op vrijdag 29 januari BDS NL het Ben Goerion fietspad te Amstelveen omdoopte tot “ISSA AMRO FIETSPAD, Palestijns mensenrechtenverdediger”, onderging de Ben Goerionstraat in Rotterdam dezelfde metamorfose. Ditmaal uitgevoerd door Palestina Komitee Rotterdam

 

 Elbit 

Defensie koopt in bij Israëlisch wapenbedrijf Elbit - 'op Palestijnen getest

Defensie koopt flink in bij het Israëlische wapenbedrijf Elbit. De afgelopen anderhalve maand sloot het bedrijf drie contracten voor leveringen aan de Nederlandse krijgsmacht, met een totale waarde van ruim €73 miljoen. Nederland verbindt zich daarmee opnieuw aan een bedrijf dat een belangrijke rol speelt in het ontwikkelen van Israëls capaciteiten om Palestijnen te onderdrukken en uit te sluiten. Lees het hele artikel bij stopwapenhandel 

 

 

Ja, ik doneer! 

 

Wil je de BDS campagne belastingvrij steunen dmv periodieke gift?

 

De geweldloze BDS-beweging voor vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid wordt gesteund door de absolute meerderheid in de Palestijnse samenleving. BDS verwerpt alle vormen van racisme en discriminatie.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...