zondag 31 januari 2021

Peter Breedveld: Nederland is heel rap een fascistische staat aan het worden

 [30.01.2021]

Nederland is heel rap een fascistische staat aan het worden

Peter Breedveld

Toen de avondklok werd aangekondigd, vergeleken tegenstanders dat met de avondklok in de Tweede Wereldoorlog en het gehuil en gejammer en gezanik van de corona-deugneuzen was niet van de lucht. Zodra de avondklok een feit was, marcheerden er echter meteen in het zwart geklede knokploegen door de straten om die te handhaven, werden protesten ertegen met misselijkmakend, snoeihard geweld onderdrukt en schreeuwde de ganse natie, rechts én links, om keiharde, gewelddadige onderdrukking van elk verzet. 

De VVD kwam onmiddellijk met een wetsvoorstel ter verdere ondermijning van de rechtsstaat, inmiddels zijn er al deelnemers aan de protesten veroordeeld tot fikse gevangenisstraffen, waarbij nogal onderscheid wordt gemaakt tussen allochtone (twee maanden cel voor het gooien van een steen naar een politiebus) en autochtone (taakstrafje voor een karatetrap tegen een politieman) daders en fuck me als dit alles me niet doet denken aan de nazi’s en fuck you als je daar wat over te janken hebt. Dit is corona-fascisme, heel simpel.

Redeloze woede

Het afgelopen coronajaar heeft mijn toch al broze vertrouwen in de mensheid verder geërodeerd, maar de afgelopen week! Ik zag de bloeddorst van zowat al mijn progressieve bondgenoten, de blinde haat, de redeloze woede en ik ben godverdomme echt, serieus bang geworden voor iedereen. Linkse progressievelingen die bruut politiegeweld aanmoedigen en dat legitimeren met argumenten als “ja maar ze doen het niet voor een betere wereld” en “ze liepen niet met spandoeken, dus het gaat ze alleen maar om het rellen” bewijzen dat a) vrijwel iedereen een fascist wordt zodra mensen niet willen doen wat hij of zij wenst en b) die zogenaamde linkse solidariteit met de minder bedeelden totale bullshit is. Zodra deze minder bedeelden voor zichzelf opkomen, vallen ze meteen in ongenade. Minder bedeelden dienen slechts ter bestendiging van de morele superioriteit en het zelfbeeld van de progressieve linksmens, die er belang bij heeft dat er altijd minder bedeelden blijven bestaan, vergeet dat nooit. Zodra er geen minder bedeelden meer zouden zijn, zou de progressieveling een schim in een Kurosawa Kiyoshi-film zijn, een filosofische zombie.

De rellen van de afgelopen dagen zijn het gevolg van de totale veronachtzaming van het leed van weliswaar een minderheid (de meerderheid van het Nederlandse volk zou onmiddellijk haar lul afhakken, of die van partner, broer, vader of huisgenoot, als Rutte tijdens een persconferentie zou zeggen dat zulks nodig is om de corona plat te slaan) maar toch een grote groep Nederlanders die ook aandacht en zorg verdienen. Dat heb ik hier al uitgelegd. Die groep is niet achterlijk, maar weet haar standpunten minder goed onder woorden te brengen dan de hoogopgeleide progressieveling die de weg weet in de inspraakprocedures en alles weet te framen in mediagenieke leuzen en campagnes. Ze wordt dus chronisch genegeerd en weet niet beter dan op een gegeven moment maar een hoop lawaai te maken en rotzooi te trappen voor wat aandacht en verdomd als dat niet werkt. Helaas voor deze groep komt de machthebbers dit altijd prima uit, want het leidt af van hun eigen falen en maakt de burgerlul en burgertrut vatbaar voor nog meer snoeiharde onderdrukking, ter bevrediging van het collectieve rechtvaardigheidsgevoel.

Krokodillentranen

De woede over de coronamaatregelen, die het arme deel van de bevolking veel harder treffen dan de coronadeugneuzen, die een vette spaarrekening, een vast contract en grote, comfortabele huizen hebben, is evenwel legitiem en de verontwaardiging over de geplunderde en vernielde winkels van de kleine ondernemers is schaamteloos hypocriet. Kom nou, het interesseert de deugneuzen geen zak dat deze ondernemers de nek worden omgedraaiddoor de coronamaatregelen die, nogmaals, geen rooie rotkut helpen (ook de avondklok haalt geen zak uit), maar als een woedende opstandeling een steen door de ruit van zo’n ondernemer gooit, vloeien de krokodillentranen rijkelijk. Tegelijkertijd vindt iedereen het prachtig als een vreedzame demonstrant een schedelbreuk oploopt door het misdadige optreden van de politie. 

Ook wordt het perverse “pluk-ze”-beleid door links en rechts toegejuicht waarbij de schade, door de opstandelingen veroorzaakt, op de verdachten worden verhaald. Niet alleen de verdachten zelf, maar ook hun familieleden kunnen daardoor worden opgezadeld met tonnen schuld, waardoor meerdere mensenlevens willens en wetens de vernieling in worden geholpen. Dit alles om de barbaarse wraakzucht van het publiek te bevredigen. Ik vind dat te vergelijken met de Israëlische praktijk, waarbij de huizen van de familie van Palestijnse terroristen worden platgebulldozerd. In het licht van de toeslagenaffaire, waarbij de ambtenaren vrijuit gaan, die mensen expres de vernieling inhielpen uit puur racisme, is dit extra onrechtvaardig en uiterst schrijnend. 

Dirty Harry-taferelen

Bovendien is de schade niet de schuld van de opstandelingen alleen. We zijn er als gemeenschap verantwoordelijk voor. Als je een volk onderdrukt, gaat uiteindelijk een keer de bom barsten. En als je dan als een Middeleeuwse dictator draconische straffen oplegt, is dat een garantie voor toekomstige uitbarstingen, die nóg gewelddadiger zullen zijn. 

Voor iedereen die zegt zo te hechten aan de wetenschap: wetenschappers zijn het er al lang over eens dat de stoere crime-fighters-mentaliteit waar politici altijd de verkiezingen mee winnen, totaal ineffectief zijn. Een samenleving die steeds meer neigt naar Dirty Harry-achtige taferelen, werkt aan haar eigen ondergang. Een humaner strafrecht is voor iedereen, slachtoffer en dader, eindeloos veel bevredigender. Maar daarvoor moet je wel je fascistoïde hagedissenbrein uitschakelen.

https://www.frontaalnaakt.nl/archives/nederland-is-heel-rap-een-fascistische-staat-aan-het-worden.html?fbclid=IwAR0wVm6lASn6-rva7my6tp663peooHg56KENpoMO-ZM-zIUW3hpnjBexLz




1 opmerking:

Rene Westermann zei

Mijnheer Breedveld, u hebt volkomen gelijk: Een pandemie bestrijd je niet met bruut, onbehouwen
en lomp geweld. Door het huidige optreden tegen de huidige pandemie is niet een (1!) persoon minder ziek geworden, laat staan overleden. Ook de gezondheidszorg is door deze manier van optreden helemaal niet geholpen..

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...