vrijdag 3 januari 2020

Elja Looijestijn en de Sluipschutter

In de VPRO Gids van 4 tot 10 januari 2020 verneemt de lezer ondermeer het volgende in een portret van de Palestijnse Nederlander Sakir Khader:

‘Toen de tweede intifada begon, was ik negen jaar. Ik zag op het nieuws ineens geweld in de stad waar ik altijd speelde met mijn vriendjes. Mijn beste vriend was mijn achterneefje, we waren twee avonturiers. In 2002 is hij doodgeschoten door een Israëlische sniper.’ De scherpschutter zag de kleine jongen aan voor een gewapende man en schoot twee kogels in zijn hart.


De vraag is nu, hoe weet de schrijfster, Elja Looijestijn, zo zeker dat de Joods Israelische 'scherpschutter' deze 'kleine jongen' aanzag 'voor een gewapende man'? Zoals  bekend kan een 'scherpschutter' door middel van zijn telescoop een object op twee kilometer afstand doden. Bekend is ook dat Joods-Israelische militairen Palestijnse kinderen doodschieten. Ikzelf ben daar getuige van geweest. Mensenrechten-organisaties hebben er gedocumenteerd over bericht.


Nu het opvallende gebrek aan logica van mevrouw Elja Looijestijn van de VPRO-Gids: hoe is het te verklaren dat de 'scherpschutter' de 'kleine' Palestijnse 'jongen' wel tot twee keer toe in diens 'hart' weet te treffen, maar tegelijkertijd niet zou hebben gezien dat het een 'kleine jongen' betrof. Is dit nu pro-Israel propaganda of weet Looijestijn niet dat een 'scherpschutter' niet voor niets een 'scherpschutter' heet? Ik zal haar deze vraag opsturen. Meer hierover zodra ik van haar antwoord heb gekregen.




Geen opmerkingen:

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990