maandag 29 juli 2019

All Dressed Up But Nowhere To Go




https://www.huffpost.com/entry/gilroy-garlic-festival-shooting-california_n_5d3e528be4b0c31569ed0f3b

Het gaat mij niet om deze specifieke schietpartij, de VS kent geen gemeenschap meer, het land is 'beyond repair.' Het is slechts een kwestie van tijd voordat massaal geweld het einde inluidt van de Amerikaanse cultuur. Maar wat mij interesseert is het beeld dat altijd dit soort schietpartijen vergezeld.

Wat zien we? Een gemilitariseerde politie, tot de tanden toe bewapend, 'all dressed up but nowhere to go.' De schietpartij is voorbij, ze staan daar als mosterd na de maaltijd. De voorste, met zijn helm wat lullig op zijn weldoorvoede hoofd, staat daar om het beeld te geven dat alles onder controle is, terwijl juist duidelijk moet zijn dat niet meer onder controle is, en dat elk feest in 'the land of the free, home of the brave,' in een bloedbad kan eindigen. Het feest is voorbij, 'de Amerikaanse Droom' blijkt een nachtmerrie te zijn. Het imperium is gebaseerd op geweld en nu is voor iedereen duidelijk dat 'the chickens come home to rooster.' Een beeldcultuur kent haar eigen leugens.

  

Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...