maandag 15 oktober 2018

Hubert Smeets' Atlantische Commissie


Mobiliteit is prioriteit bij de NAVO
Voor NATO Review gaat Peter Williams in op het belang van militaire mobiliteit voor NAVO’s focus op deterrence and defense. Na een verminderde militaire focus op Europa na het
einde van de Koude Oorlog, laten recente dreigingen het belang van een sterke en veelzijdige NAVO zien. De Verdragsorganisatie werkt daarom sinds 2014 aan het verbeteren van haar militaire mobiliteit en gereedheid. Zo wordt er aandacht besteed aan civiele infrastructuur en het versimpelen van grensovergangen. Op dit vlak wordt veel samengewerkt met de Europese Unie. Hoe zal de militaire mobiliteit van de NAVO zich verder gaan ontwikkelen?

Foto: US Army



Onderwijsconferentie Atlantische CommissieGeschiedenisportaal | Geen reacties


Op woensdag 9 maart 2016 organiseert de Atlantische Commissie haar jaarlijkse onderwijsconferentie in het Academiegebouw in Utrecht. Het thema is dit jaar:  ‘YES, WE CAN! WAT WORDT OBAMA’S BUITENLANDSE ERFENIS?’

Obama begint binnenkort aan het laatste jaar van zijn 2e termijn als president van de Verenigde Staten. De Atlantische Commissie blikt tijdens de onderwijsconferentie terug op Obama’s buitenlandse politiek en de ontwikkelingen op het wereldtoneel in de afgelopen 8 jaar. Hoe staat het met de ‘pivot to Asia’, de ‘reset’ van de relatie met Rusland en Obama’s politiek van ‘leading from behind’ in het Midden-Oosten?

Tevens blikken wordt vooruit geblikt. Wie maken er kans om Obama op te volgen, en hoe wordt er anno 2016 campagne gevoerd door de kandidaten? Sprekers zijn onder meer Roberta Haar, Hubert Smeets, Kirsten Verdel, Tanja Groenendijk-de Vos en Guido van Rijn.




Geen opmerkingen: