zondag 15 mei 2016

Andrei Borodin

Politiek vluchteling koopt duurste huis van Engeland, blijkt meesteroplichter, Londen doet niets want politiek vluchteling

173

Onder andere door de Russische sancties hebben een aantal “politieke dissidenten” vrij eenvoudig politiek asiel kunnen verkrijgen in Westerse landen.
Onder hen de gewezen topbankier Andrei Borodin. Hij schafte zich een kasteel aan in het Engelse Oxfordshire, op 80 kilometer van Londen, ter waarde van 140 miljoen pond. Daarmee is het kasteel het duurste huis in Engeland.
Pittig detail: dat geld heeft hij gestolen van de klanten van de Bank of Moscow, waar hij tot 2011 aan het roer stond.
Een Russische rechter heeft nu beslist dat het huis moet worden aangeslagen en openbaar verkocht om de schuldeisers van Bank of Moscow te vergoeden.
Omgerekend zou zo’n vierde van het gehele bedrag dat hij verduisterd heeft in het kasteel en het bijhorende domein zitten.
Volgens de man zelf en de Britse autoriteiten gaat het om een politieke aanval. De Britse rechterlijke macht zal dus wellicht geen gehoor geven aan het Russische vonnis.
Een streep door de rekening van de gedupeerden en een zuur gevolg van de beschermde status van de politieke asielzoekers, die vaak genoemd worden in grote corruptieschandalen.
Nu lijkt het erop dat bankiers en topondernemers geld kunnen verduisteren, ruzie zoeken met Poetin, en zich vervolgens uit de voeten maken om zich dan op hun ruzie met Poetin te beroepen om de verduisterde goederen en kapitalen te vrijwaren van beslag.
Benieuwd of deze zaak de Britse riante asielpolitiek in opspraak zal brengen. Wellicht niet. De Britten zijn zowat de enige natie in Europa die pal achter de sancties tegen Rusland blijft staan. Wellicht is er dus geen enkele democratische druk om het vonnis tot uitvoering te brengen.
Het werpt natuurlijk een heel ander licht op die “weerloze, arme, opgejaagde, met de dood bedreigde Russische drommels” die in Engeland met hangende pootjes asiel komen aanvragen.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...