dinsdag 19 januari 2016

MH 17 Mystery 98



zondag 17 januari 2016


Complete media blackout Gelauff over Russische MH17 kritiek

Onder leiding van de van corruptie verdachte Marcel Gelauff van het NATO NOS-journaal vindt er op het moment een complete media-black-out plaats ronde de MH17. Waar in Rusland het ene MH17 item het andere opvolgt is Marcel Gelauff met zijn steeds ongeloofwaardiger wordende journaal weer druk met zijn Potvissen, steeds maar weer die Potvissen.

Daarnaast is Gelauff natuurlijk ook druk met het bejubelen van Koning Harold en het bekwijlen van Obama: "Deal met Iran door (VS) diplomatie". Gelauffs onderdanigheid aan de bazen aan de andere kant van de plas wordt steeds potsierlijker, en zijn staats-journaal steeds onbeduidender.


"Nederland negeert alles wat we aandragen"

Wat is dan het nieuws uit Rusland? Na het eerdere item deze week in hun belangrijkste nieuws-bulletin was het vanavond weer raak. Er bleef geen spaan heel van het Nederlandse MH17 onderzoek:

1. De munitie die volgens de Nederlanders de MH17 naar beneden gehaald zou moeten hebben kan onmogelijk van Russische kant gekomen zijn. Dat is munitie die alleen nog bij de Oekraieners voorradig was.

2. De hoek van waaruit het toestel geraakt zou zijn, is dusdanig dat het projectiel nooit uit het door de Nederlanders aangegeven rebellengebied kan komen.

3. Alle door de Russen aangedragen feiten en opmerkingen worden door de Nederlanders categorisch genegeerd. Past blijkbaar allemaal niet in het vooraf bepaalde plaatje.

Bellingcat

Zoals gezegd, Gelauff kon voor dit nieuws geen plekje vrijmaken in zijn journaal dat door een steeds groter contingent mensen niet meer serieus genomen wordt. Gelauff ruimt, samen met zijn mediapartners van DWDD, tot Nieuwsuur, wel bakken met tijd in voor een zekere Bellingcat huisonderzoeker, die -toevallig- 2 dagen voor de MH17 ramp zichzelf opgericht had. Kritiek uit een land dat al meer dan 300 jaar enkel positief tegen Nederland aankijkt, wordt geheel genegeerd: De onderzoeksraad negeert de brieven, en Gelauff, gleichgeschaltet als altijd, negeert de kritiek eveneens.

Marcel Gelauff, baas bij het NOS-staatsjournaal, ook vandaag weer te druk met zijn Potvissen om ook maar een seconde tijd te besteden aan de plausibel klinkende snoeiharde kritiek uit Rusland op het Nederlandse MH17 broddelwerk.

4 opmerkingen:

Unknown zei

Stan die potvissen hebben wel een aaibaarheids factor dat moet je niet onderschatten ;-)

De vijf potvissen die vorige week waren gestrand op Texel waren kerngezond. Ze hadden een goede speklaag en goede spieren. De universiteit in Wageningen heeft dat dinsdag gemeld.
http://www.telegraaf.nl/e/25035647

Maar...

Heeft iemand de volgende connectie al eens onderzocht: de russische onderzee boot vloot is zeer actief de laatste 2 jaar, het is al langer bekend dat Sonar apparatuur schadelijk is voor dolfijnen en walvissen die uit paniek of wellicht door schade aan gehoor stranden.
http://www.scientificamerican.com/article/does-military-sonar-kill/ welke europese marine was opzoek naar russische duikboten en/of deed een oefening omstreeks of in de dagen voor de stranding van deze verdwaalde dieren? en heeft ze vermoord Duikboten maken geen lawaai die willen niet gevonden worden dus het waren weer niet de russen.

Alexander Jordan

Blik zei

Stan, ik snap niet waarom je dit artikel plaatst. Blik op Nos journaal rommelt maar wat aan en misleidt vanaf het allereerste begin door te beweren dat Gelauff van corruptie verdacht wordt. Als je de link aanklikt kom je op de website van Micha Kat die al jarenlang van gekkigheid niet meer weet wie hij nu weer zwart moet maken. De hele toon van het artikel ademt de Kat-stijl, niets wordt degelijk beargumenteerd en Blik blijft steken in vage verdachtmakingen door vooral op de man te spelen en nergens inhoudelijk te worden. Het is goedkope Kremlin propaganda van het soort dat Putin tot vredesduif bestempeldt.

stan zei

ik plaats dit als tegenwicht. de propaganda van de nos is weerzinwekkend. niet alleen wat en hoe het journaal bericht, maar vooral ook wat het verzwijgt. het nos journaal is onder leiding van gelauff journalistiek corrupt.

Unknown zei

Aanvulling aibaarheid:


Donderdag 21 januari 2016 |

NU.nl
Algemeen
Binnenland

Stranding gestreepte dolfijnen op Ameland erg zeldzaam
Foto: NU.nl/Johan Krol
Gepubliceerd: 21 januari 2016 09:12 Laatste update: 21 januari 2016 11:05

Deze week zijn twee gestreepte dolfijnen op Ameland gestrand, een zeer zeldzame gebeurtenis. De zoogdieren leven rond de evenaar en komen normaal gesproken niet noordelijker dan de Middellandse Zee.

De gebeurtenis is dan ook veel zeldzamer dan bijvoorbeeld een gestrande potvis, stelt bioloog Johan Krol van Natuurcentrum Ameland. Er zijn inmiddels al tientallen potvissen aangespoeld in Nederland.

Het kwam slechts acht keer eerder voor dat een gestreepte dolfijn aanspoelde op de Nederlandse kust. De laatste keer dat dit gebeurde was tien jaar geleden op Vlieland.

De dolfijnen die deze week aanspoelden, zijn een moeder en haar jong. De twee vrouwtjes werden dinsdagavond rond 23.00 uur gevonden door twee hobbyvissers, maar Krol vermoedt dat de dieren met het hoogtij tussen 17.00 en 18.00 uur de kust bereikten. Waarschijnlijk hebben de dolfijnen nog een tijdje geleefd.
Twee gestreepte dolfijnen aangespoeld op Ameland
1 / 4
Uit koers

Krol weet niet waardoor de dolfijnen zo ver uit koers zijn geraakt. Hij weet wel dat moeder en kind tot het laatste moment bij elkaar zijn gebleven. "De dolfijnen zijn op tien tot vijftien meter van elkaar gevonden, dat wijst erop dat het jong zo lang mogelijk bij haar uit koers geraakte moeder is gebleven. Het zou ook kunnen dat het jong was weggezwommen en dat de moeder erachteraan is gegaan, maar dit is onwaarschijnlijk", vertelt hij.

Het vrouwtje heeft een lengte van 230 centimeter. Het jong is 138 centimeter lang, wat er volgens Krol op wijst dat het in 2015 is geboren. Gestreepte dolfijnen kunnen 2,5 meter groot worden. Ze danken hun naam aan de streep op het lijf die loopt van oog naar anus.
Doodsoorzaak

De dieren zijn woensdag naar de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht gebracht. Na een sectie is de directe doodsoorzaak nog niet vastgesteld. Wel zagen de Utrechtse onderzoekers dat de moeder redelijk tot goed doorvoed was. Het jong had melkrestanten in de maag en had redelijk gevulde darmen.

Ook hadden beide dolfijnen parasieten, maar de onderzoekers weten nog of dit de gezondheid van de dieren heeft beïnvloed. De faculteit gaat microscopisch onderzoek doen om achter de doodsoorzaak te komen.

Onderzoeksinstituut Naturalis zal de botten van de dolfijnen onderzoeken waarna het skelet tentoon wordt gesteld in Natuurcentrum Ameland.
Stranding gestreepte dolfijnen
Bron: Walvisstrandingen.nl
Door: NU.nl/Lennart 't Hart

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...