zondag 17 januari 2016

Hillary! Hoflands 'Ideale Kandidaat'

Vreugde en twijfels over afschaffen sancties Iran

17/01/16, 01:44  − bron: ANP, Belga

© epa. Hillary Clinton
Er is wereldwijd overwegend positief gereageerd op het afschaffen van de sancties tegen Iran, maar veel wereldleiders benadrukken tegelijkertijd dat waakzaamheid geboden blijft. Onder meer in Israël en de Verenigde Staten klonken ook twijfels over de goede bedoelingen van Iran.
Zo zei Hillary Clinton, vlak nadat bekend werd dat Iran zich houdt aan de afspraken uit het atoomverdrag, dat er nieuwe sancties tegen Iran moeten worden ingesteld. Dit vanwege het Iraanse testprogramma voor ballistische raketten.

'Iran schendt nog steeds de resoluties van de Veiligheidsraad van de VN met zijn programma voor ballistische raketten, daarom moeten er nieuwe sancties komen', zei de Democratische presidentskandidaat. Als ze aan het einde van het jaar zou worden gekozen tot nieuwe president van Amerika zou ze Iran met wantrouwen blijven benaderen.

Ook de Israëlische premier Benjamin Netanyahu zei in een reactie dat zijn land op zijn hoede blijft voor Iran. 'We blijven de negatieve activiteiten van Iran in de gaten houden en zullen alle maatregelen nemen die nodig zijn om ons te blijven verdedigen.' Volgens Netanyahu geeft Iran de zoektocht naar nucleaire wapens niet op. Hij riep de wereldmachten op alert te blijven.

Lees verder: http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4225996/2016/01/17/Clinton-pleit-voor-nieuwe-sancties-tegen-Iran.dhtml


    Geen opmerkingen: