zaterdag 27 december 2014

Rutger van der Hoeven

Hoever voormalig links sinds begin jaren tachtig is afgedreven van de werkelijkheid blijkt wel uit de volgende aankondiging in De Groene Amsterdammer van deze week:

Geopol2



De terugkeer van de geopolitiek

De wereld is geen eiland


Nieuwe en oude vijanden dwingen ons om de wereld weer als strijdtoneel te zien. Is het idee failliet dat iedereen ons wel zal volgen als we rijke, liberale staten opbouwen? ‘Europa leefde op een eiland waarop het de geschiedenis had verlaten.’
Ik ken Van der Hoeven niet, maar één ding is zeker, Rutger is al die jaren kennelijk slapende in een ideologische droom meegedreven met de tijdgeest en begint nu wakker te worden. Wat moeten wij aan met een dergelijk lid van wat de stokoude opiniemaker Henk Hofland, eveneens van De Groene, de 'politiek-literaire elite' noemt? De Groene meldt het volgende:

Rutger van der Hoeven (1974) is buitenlandredacteur van De Groene Amsterdammer. Hij schrijft vooral over grote internationale kwesties zoals machtspolitiek, de strijd om olie, migratie, de ‘war on drugs’ of de economische crisis, en wisselt dat af met interviews met buitenlandse denkers en portretten van staatsmannen. Voor hij in 2005 bij De Groene kwam, was hij vier jaar buitenlandredacteur van Trouw. Hij schreef reportages uit verschillende landen, van Bosnië en Zweden tot Vietnam en de VS. Naast zijn werk bij De Groene Amsterdammer doceert hij geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.
https://www.groene.nl/redactie/rutger-van-der-hoeven

Rutger schrijft en denkt dus als een cliché-mannetje. Alleen op die wijze kan een mainstream-journalist zich in de polder overeind houden.


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...