donderdag 20 juni 2013

PVDA steunt Zionistische Terreur 4


Kabinet zal EU-sancties om Israëlische nederzettingen vetoën

Lees verder: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3461171/2013/06/19/Nederland-achter-sancties-als-Israel-nederzetting-bouwt.dhtml

"Israël mishandelt Palestijns kind"

Palestijnse kinderen in GazaPalestijnse kinderen in Gazaandlun1 - Flickr / Creative Commons 2.0 by-nc-sa
Israël maakt zich schuldig aan ernstige schendingen van de rechten van gearresteerde Palestijnse kinderen. Dat zegt de VN-Commissie voor de Rechten van Kinderen. De commissie onderzocht de periode van 2002-2012.
In die jaren werden naar schatting 7000 Palestijnse kinderen van tussen de 12 en 17 jaar oud door Israëlische militairen en politiemensen gearresteerd. De meeste kinderen werden opgepakt voor het gooien van stenen. Daarop staat een maximum gevangenisstraf van 20 jaar.

Schild 

In het rapport (.pdf) staat een hele reeks schendingen opgesomd. Het gebeurt geregeld dat Palestijnse kinderen worden gemarteld. Verder worden ze aan vernederend gedrag onderworpen. Vaak worden ze ondervraagd in het Hebreeuws, een taal die ze niet spreken, en moeten ze een bekentenis in het Hebreeuws ondertekenen.
Verder zegt de VN-commissie dat kinderen vaak geboeid en geketend voor militaire rechtbanken worden gebracht. Ook zitten ze in eenzame opsluiting, soms maandenlang. Verder is de commissie bezorgd over meldingen dat Palestijnse kinderen door Israël worden gebruikt als menselijk schild of als informant.

Politieke voorkeuren 

In het rapport staat dat er door het conflict tussen Israël en de Palestijnen aan beide zijden kinderen slachtoffer worden, maar meer Palestijnen dan Israëliërs.
Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt in een reactie dat het rapport geen nieuwe inzichten bevat en overeenkomt met een rapport van Unicef, dat in maart verscheen. Verder wordt de onderzoekers politieke partijdigheid verweten.
De voorzitter van de VN-commissie verwerpt die beschuldiging. Ze zegt dat het rapport is gebaseerd op feiten en niet op politieke voorkeuren van de achttien deskundigen die in de commissie zitten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hadden wij maar een zo'n politicus:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VnmwuRpfKr8

Groeten, Ben

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...