dinsdag 5 oktober 2010

Bas Heijne





De altijd helder analyserende Bas Heijne in de NRC:


Ik weet het, er worden op links consequent grotere en hogere belangen aangeroepen dan het ordinaire persoonlijke belang, maar waarom is het zo moeilijk zich in naam van al die gedeelde belangen met elkaar te verenigen? Waarom zijn zoveel bijeenkomsten over het belang van een verenigd Europa en leven in een pluriforme samenleving vrijwel altijd bijeenkomsten van gelijkgezinden? Oppositie voeren tegen dit kabinet zal gemakkelijk zijn, het Malieveld is snel gevuld, maar zolang men op links niet in staat is zijn eigen politieke hedonisme onder ogen te zien, zal die oppositie heel lang gaan duren.


http://weblogs.nrc.nl/heijne/2010/10/02/hoe-ik-een-populist-ben-geworden/

1 opmerking:

Sonja zei

De zogenaame "dissidenten", de CDA-Kamerleden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier, doen hun werk uitstekend, want ze geven het nieuwe kabinet (en CDA) een democratisch/humaan vernisje. Ze willen Wilders heus "ontmaskeren", het is toch om je kapot voor te schamen. Koppejan: "We zullen ons keurig houden aan alle zaken die horen bij een rechtsstaat." "Ferrier voegde daaraan toe dat het aan christen-democratisch Nederland is om een passend antwoord te vinden op de problemen die Wilders signaleert." De problemen die Wilders signaleert!

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...