zaterdag 15 mei 2010

Obama 167


Via Paul:


Obama op zoek naar 80 miljard dollar voor nieuwe kernwapens

Door P.uncia, Op vri 14 mei 2010 18:00, 338x bekeken, 2 reacties


Niet lang nadat de regering een wapenreductieverdrag met de Russische president Dmitri Medvedev heeft afgerond is president Obama nu op zoek naar 80 miljard dollar voor de financiering van nucleaire wapens.

Volgens de minister van Defensie, Robert Gates, zou het geld worden besteed aan "het herbouwen en het onderhouden van de verouderde Amerikaanse nucleaire wapenvoorraden”.

De VS heeft één van de twee grootste arsenalen op de planeet, ongeveer 5.113 kernkoppen, een overblijfsel uit de wapenwedloop met de voormalige Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog.

Ondanks de publieke inspanningen van de overheid om zichzelf tot een verdediger van totale nucleaire ontwapening te verklaren, heeft president Obama geen geheim gemaakt van zijn ambities voor bijgewerkte nucleaire wapenvoorraden, zogenaamd voor "veiligheid" redenen.

Maar in werkelijkheid is een arsenaal dat het grootste deel van het leven op de planeet kan uitroeien nooit echt veilig, en vragen over de behandeling van het arsenaal door het leger zijn niets nieuws. Ook is het moeilijk te beargumenteren dat, na de Koude Oorlog, de VS alleen maar voor "afschrikking" werkelijk zo’n enorm arsenaal nodig heeft.

Toch is het verkopen van de noodzaak voor nieuwe nucleaire wapens door de regering waarschijnlijk relatief eenvoudig, vooral met de illusie dat Obama's "te goeder trouw" zijn over ontwapening nadrukkelijk op de achtergrond aanwezig is.

Door, Jason Ditz.

http://zaplog.nl/zaplog/article/obama_op_zoek_naar_80_miljard_dollar_voor_nieuwe_kernwapens

http://news.antiwar.com/2010/05/13/obama-seeks-80-billion-for-nukes/

Geen opmerkingen:

POLITICIANS? NO. MAD MEN!

  S.L. Kanthan @Kanthan2030 Western politicians are absolute clowns, but they have no self-awareness. “Iran’s actions are reckless!” Surpr...