woensdag 21 februari 2007

Iran 125

Nu de Amerikaanse plannen om Iran te bombarderen via de BBC zijn uitgelekt, zouden de volksvertegenwoordigers in Den Haag onze frisse nieuwe ploeg ministers van socialistische en christelijke signatuur kunnen vragen of ze deze Amerikaanse agressie politiek en misschien zelfs militair gaan steunen. Zie: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2007/02/iran-121.html
Als ik volksvertegenwoordiger was zou ik graag het volgende willen weten: steunt de Nederlandse regering deze oorlogsmisdaden, gezien het volgende feit:

'Principles of the Nuremberg Tribunal, 1950
Principle Vl
The crimes hereinafter set out are punishable as crimes under; international law:
a. Crimes against peace:
i. Planning, preparation, initiation or waging of a war of aggression or a war in violation of international treaties, agreements or assurances;
ii. Participation in a common plan or conspiracy for the accomplishment of any of the acts mentioned under (i).'

Zie: http://deoxy.org/wc/wc-nurem.htm

Met andere woorden: wat de wereldgemeenschap veroordeelde toen het om Nazi-Duitsland ging, moet nu veroordeeld worden in het geval van de VS. De Amerikaanse agressie is een schending van het internationaal recht en ik neem aan dat de Nederlandse regering daar tegen is.

En als de nieuwe regering zich niet van deze agressie distantieert omdat Iran verdacht wordt van het uiteindelijk fabriceren van een kernwapen, dan is mijn vraag: is de Nederlandse regering voor het bombarderen van Israel dat al 150 nucleaire wapens bezit? Zo niet, is de Nederlandse regering dan tenminste van zins om voor een boycot van Israel te pleiten. Zo niet? Waarom niet?

Ik zal deze vragen emailen naar onze de belangrijkste politieke partijen in de Tweede Kamer. We zullen wel even moeten wachten want De Tweede Kamer is momenteel met reces. Het Krokusreces duurt van vrijdag 16 februari 2007 t/m maandag 5 maart 2007. Maar na de wintersportvakantie, zouden ze toch moeten kunnen reageren.

Voor de geinteresseerde hier meer over de crime of agression: http://www.icc-cpi.int/asp/aspaggression.html Interessant hierbij is dat zowel het International Criminal Court als het Internationaal Gerechtshof in Den Haag zijn gevestigd, als het ware op steenworpafstand van het Nederlandse parlementsgebouw. Dat verplicht toch, lijkt me.

1 opmerking:

Anoniem zei

In spanning wacht ik af of de politici uberhaubt zullen reageren.

Ik denk het niet ....