vrijdag 26 januari 2007

De Amerikaanse Vredesbeweging



Van Boudine Berkenbosch kreeg ik deze email:

'Aanstaande zaterdag, 27 januari, zullen honderdduizenden Amerikanen een mars naar Washington houden, om vrede en gerechtigheid te eisen in Irak en het Midden Oosten. Het mondiale genootschap Avaaz is bezig om wereldwijd een stem van solidariteit te laten klinken, middels een internationale virtuele mars. Het is kort dag, dus laat je stem horen en sluit je vandaag nog aan bij deze demonstratie.
Aanhangers van Avaaz in Washington hebben aangeboden om echte spandoeken en borden mee te dragen in de demonstratie in de VS – om te laten zien hoeveel internet demonstranten van over de hele wereld met hen meedoen. Ze zullen de vlag van elk land dat meer dan 500 internet demonstranten weet op te roepen met zich meedragen, dus vertel het aan je vrienden!
Terwijl de oppositie tegen deze oorlog groeit, heeft Avaaz meer dan 45.000 mensen uit meer dan 100 landen opgeroepen om zich aan te sluiten bij het verzet tegen de militaire escalatie van Bush en om te eisen dat er echte plannen worden gemaakt om deze oorlog te beëindigen.
Klik hier om mee te doen:
http://www.avaaz.org/en/global_peace_march/act.php
Dit kan de wedergeboorte zijn van de vredesbeweging in de VS. We moeten hen laten weten dat de wereld achter hen staat. Laten we onze roep om vrede sturen naar de straten van Washington, waar de macht zetelt. Doe mee met deze wereldwijde vredesdemonstratie en vertel het vandaag nog aan je vrienden!'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...