maandag 16 oktober 2006

Honger in de Wereld 3




NRC.Next opent vandaag met de tekst: 'Bijna 28.000 mensen zijn gisteren door honger overleden. Morgen zijn het er weer 28.000. Ook op Wereldvoedseldag, vandaag, haalt dat niet de voorpagina's.' Zie: http://www.nrc.nl/next/article512675.ece

Het haalt de voorpagina's niet omdat hongerigen geen macht hebben en dus niet meetellen. De Volkskrant bijvoorbeeld laat liever op de voorpagina weten: 'Pink in Ahoy. Grofgebekte Assepoester.' Pink is niet alleen 'grofgebekt' maar heeft helderwitte tanden en een modern kapsel, straalt energie en succes uit, is machtig, telt dus mee. Haar stem wordt wel gehoord.

Meer over honger zie: http://nutrition.tufts.edu/academic/hungerweb/

Dankzij het neoliberale economische model van de westerse 'democratie' is de kloof tussen het arme en rijke deel van de wereld de afgelopen 40 jaar verdubbeld.

In NRC.Next staan ook foto's van Breaking the Silence, beelden van de dagelijkse terreur van de Israeli's in bezet Palestijns gebied.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...