vrijdag 22 september 2006

The Empire 5



De Los Angeles Times bericht: 'US Threatened to Bomb Pakistan, Musharraf Says .'

The Associated Press
Friday 22 September 2006

Washington - Pakistani President Pervez Musharraf said the U.S. threatened to bomb his country back to the Stone Age if he did not assist the administration's war on terrorism.
The threat was delivered after the attacks of Sept. 11, 2001, by Richard L. Armitage, then deputy secretary of State, to Musharraf's intelligence director, the Pakistani leader told CBS' "60 Minutes" for Sunday's broadcast.
Musharraf said the intelligence chief quoted Armitage as saying, "Be prepared to be bombed. Be prepared to go back to the Stone Age."
It was insulting, Musharraf said. "I think it was a very rude remark."'

Lees verder:
http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fg-mush22sep22,0,554492.story?track=mostviewed-homepage En:
http://www.truthout.org/docs_2006/092206Z.shtml

Onze democratische bondgenoot in Washington weet hoe het met terreur moet dreigen. En de slachtoffers weten wat het betekent. Voorbeelden zijn Vietnam en Irak. Het laatste land bezocht ik na de Amerikaanse terreur bombardementen en zag hoe de volledige infrastructuur was vernietigd waardoor de Irakezen zwaar leden en een onbekend aantal burgers stierf.

En nu moet u lezen hoe de NRC dit bericht brengt: 'Musharraf: Pakistan ontsnapte aan Stenen Tijdperk
Door een onzer redacteuren
Rotterdam, 22 sept. De Verenigde Staten zetten daags na de aanvallen op 11 september 2001 fors in om Pakistan te bewegen tot bondgenootschappelijke steun in de strijd tegen terrorisme – in casus de verdrijving van de Talibaan uit buurland Afghanistan.
De boodschap, destijds overgebracht door onderminister van Buitenlandse Zaken Richard Armitage aan de Pakistaanse geheime dienst luidde: steun ons of „wees voorbereid op bombardementen. Wees voorbereid om terug te keren naar het Stenen Tijdperk”. '

Dreigen met Terreur heet bij de NRC 'FORS INZETTEN,' zodra het de VS betreft. Zou daarentegen China dit doen met bijvoorbeeld de VS dan heet het natuurlijk dreigen met terreur. Zou de VS een Europess land hebben bedreigd om het plat te bombarderen, dan had de NRC natuurlijk het woord terreurdreiging gebruikt. Maar ja, de meesten in Europa zijn blank. Waarom komt de NRC met de kwalificatie fors inzetten? Volgens het internationaal recht is dit dreigen met terreur. Wonderlijke krant de NRC. Heeft een eigen taal ontwikkeld.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo krijg ik, overigens als niet-lezer van de NRC, de behoefte om ook maar eens 'fors in te gaan zetten' tegen de NRC.

Bovendien vraag ik me af tegen wie of tegen welke landen er nog meer 'fors is ingezet' en waar we het nog niet van hebben gehoord. Wellicht wel door dat 'forse inzetten'.

Anoniem zei

Ach, de Nrc; wie heeft 't nou nog over die krant. Dat is toch een te negeren kwaliteit.
Maar even over 't bericht zelf inzake de uitspraken van Musharraf. Zo werkt beledigde grootmacht toch. Even een poot uitdraaien opdat medewerking teneinde tot stand komt.
Het verbaast me dat dit zoveel ophef maakt. Dat niemand zich erover verbaasd heeft dat een moslimstaat samen werkte met christenhonden. Paki betekent in Urdu puur. En stan betekent staat. Dus pure moslimstaat Pakistan. Zo'n bondgenoot krijg je toch alleen door 'armstwisting', Stan?
De illusie, naïviteit, dat dit bondgenootschap 'of the willing' op welwillendheid à priori aan de zijde van Pakistan zou berusten doet lachwekkend aan. Dit ondemocratische regime, kernmacht, zou zelf de USA 'nuken' als dat straffeloos zou kunnen. Alleen door met harde hand de eigen bevolking te onderdrukken waar mogelijk lukt het Musharraf om de Yanks van dienst te zijn. De eigen bevolking is aanhanger van Bin Laden.
De stemming in de USA was na 911 heel agressief. De lust tot wraak voerde de boventoon. De calculerende dictator Musharraf begreep maar al te best dat de kwade kans van verwerkelijking van het dreigement groot was. Bijna elke steen staat nog op de andere in Pakistan. Laat de onderste steen maar lekker onder.

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...