• All governments lie, but disaster lies in wait for countries whose officials smoke the same hashish they give out.

  • I.F. Stone

maandag 16 januari 2017

Ook De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

Omdat ik met griep op bed lig is de actie #stopxenofoobtelegraaf aan me voorbij gegaan. Maar net kijk ik naar DWDD waar Marianne Zwagerman Telegraafs term ‘Asielplaag’ mag verdedigen, Dolf Jansen er voorzichtig zijn vraagtekens bij zet, Claudia de Breij concludeert dat Zwagerman ‘wel gelijk heeft’, Matthijs nog zegt ‘dat er op zich niks mis is met de inhoud van het Telegraafstuk’ en tafelheer Tim Hofman zich op de vlakte houdt middels wat ongevaarlijke vragen.
Dus terwijl iedereen de speech tegen Trump van Merel Streep prijst (ook Claudia deed dat) hebben we hier een zogenaamde linkse omroep die een podium biedt om de grootste krant van Nederland te verdedigen die vluchtelingen consequent dehumaniseert. Let wel: mensen vergelijken met dieren (insecten) is een welbekende strategie die uiteindelijk kan leiden tot genocide.
Iedereen aan de DWDD tafel was zo enorm bang beschuldigd te worden van ‘weg kijken’ of ‘de problemen niet te durven te benoemen’ of ‘de bezorgde burger niet serieus nemen’ dat niemand meer stellig durfde op te staan tegen demonisering en onrechtvaardigheid of zelfs niet meer kritisch durfde te vragen om hoeveel ‘criminele illegalen’ ofwel geïllegaliseerde migranten het gaat en waar precies de aanklacht van criminaliteit op gebaseerd is. Het is hemeltergend: het genormaliseerde gebruik aan de talkshowtafel van het woord ‘tuig’ om groepen mensen te kwalificeren, het gegooi met angstdemagogiek en het gedraai van opiniemakers- De Breij twitterde later dat ze juist ook erg tegen dehumaniserende koppen is en ‘wie dat niet horen wil, jammer’.
Als je wilt dat mensen iets horen moet je dat ook zeggen.
Sunny Bergman 
Als aanvulling op Sunny: Op DWDD kwam nog even iets voorbij over de bende met zakkenrollende asielzoekers in de stad Groningen. Grutjes heeft het aantal al eens gecheckt: het waren er drie. Nee, niet drie bendes, drie asielzoekers.
Vroeger met Pasen had mijn moeder altijd een rijmpje. “Één ei is geen ei. Twee ei is een half ei.” En drie asielzoekers zijn blijkbaar een plaag.

1 opmerking:

  1. Alles van waarde is weerloos.

    Dat menneke van dat programma, Van Neurenberg of iets dergelijks, laat al
    vele jaren een spoor van vernieling achter.

    Het zou mij niets verbazen als daartussen binnenkort ook doden zitten.

    BeantwoordenVerwijderen