zaterdag 9 juli 2022

The US Industrial Complex Is Starting to Buckle

Berichten Uit Donbass:

Het industriële complex in de VS begint te krimpen door hoge stroomkosten.

Op 22 juni hoorden 600 arbeiders van de op een na grootste aluminiumfabriek in Amerika, goed voor 20% van de Amerikaanse levering, dat ze hun baan kwijtraakten omdat de fabriek zich geen elektriciteitsabonnement kan veroorloven dat in een paar maanden tijd is verdrievoudigd. 

Minstens twee staalfabrieken zijn begonnen met het opschorten van sommige operaties om de energiekosten te verlagen, volgens een directeur van de sector, die vroeg om niet te worden geïdentificeerd omdat de informatie niet openbaar is. In mei waarschuwde een groep fabrieken in het middenwesten van de VS de federale energieregelgevers dat sommige op het punt stonden te sluiten voor de zomer of langer vanwege wat zij beschreven als "onrechtvaardige en onredelijke" elektriciteitskosten. Ze vroegen om volledig vrijgesteld te worden van enkele stroomkosten.

Begin juni waren de aardgasprijzen verdrievoudigd ten opzichte van een jaar eerder, waardoor huishoudens en bedrijven werden bedreigd met enkele van de hoogste energierekeningen die ze ooit hebben gezien.

Omdat Amerikaanse fabrieken afhankelijk zijn van zowel elektriciteit als gas, zou dit wel eens het moment kunnen zijn waarop het tapijt onder de Amerikaanse industrie wordt weggetrokken.

The US Industrial Complex Is Starting to Buckle From High Power Costs

Surging bills are forcing companies to scale back industrial operations, threatening a greater drag on the economy.


https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-07-07/high-power-costs-force-us-industrials-factories-to-shut?srnd=economics-vp

Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...