zondag 24 april 2022

Hoe Oekraïense- en Amerikaanse 'Hofjoden' Gebruikt Worden 5

De vorige aflevering van deze korte serie over ‘Hoe Oekraïense- en Amerikaanse 'Hofjoden' Gebruikt Worden’ eindigde ik met de vraag ‘waarom  de deep state van de White Anglo-Saxon Protestants sinds begin van de 21ste eeuw juist neoconservatieve joodse Amerikanen en een kongsi van rijke joodse Oekraïeners gebruikt om een regime-change in Rusland te forceren?’ Die vraag is van belang omdat Oekraïne 'the site’ was ‘of extreme antisemitism. At the end of the 19th century and the beginning of the 20th century, the Jewish community faced pogroms (an organized massacre or riot against Jewish people), policies which tightened restrictions on where Jews could live and restrictions on the occupations that Jews could attain. During the Holocaust, more than one million Jews were killed by the Nazis and local Ukrainian supporters. In fact, the country is home to the most horrific violence ever committed against the Jewish people during the Holocaust,’ aldus de bijgewerkte versie van de website jewish unpacked https://jewishunpacked.com/about/ op 24 maart 2022. Bovendien vormt de joodse gemeenschap in Oekraïne een kleine minderheid van 0.5 procent, die qua omvang oververtegenwoordigd is wat betreft politieke beleidsbepalers en miljardairs, zoals de kongsi rond president Zelensky zo duidelijk aantoont. Hoe is dit te verklaren in een land waar tijdens de Tweede Wereldoorlog eenkwart van alle vermoorde joden uit Oekraïne kwamen. Waarom spelen zowel joodse Amerikanen als joodse Oekraïners op dit gevaarlijke moment zo’n prominente rol in het conflict tussen de Russische Federatie en de Europese NAVO-landen? Waarom gedragen burgers met een joodse achtergrond, die het verkiezen om niet in Israel te wonen, zich nu als shtadlones, dus als hofjoden uit de feodale tijd? Al in 1945 waarschuwde de joods-Duitse politiek theoretica Hannah Arendt voor de gevaren die onlosmakelijk verbonden waren aan het gebruik maken van 'Joden' in Israel voor het verdedigen van de belangen van de christelijke wereld. Zij verwees naar de ‘shtadlones' die eeuwenlang de Europese machthebbers financieel ten dienste stonden, in de vergeefse hoop en verwachting te zullen worden beschermd zodra zij wederom de dupe dreigden te worden van het gewelddadige protestantse en katholieke antisemitisme. Arendt herinnerde de lezer eraan dat ‘de zionisten’ de hofjoden ‘ooit eens zo bitter hadden gehaat en zo fel hadden gehekeld,' maar dat: 

Nu ook de zionisten politiek gesproken geen betere plaats meer [kenden] dan de foyers van de machtigen en ze geen betere basis [kenden] voor hun overeenkomsten dan de goede diensten aan te bieden als agenten van buitenlandse belangen. Als de joden in Palestina kunnen worden belast met de taak om voor een deel zorg te dragen voor de Amerikaanse belangen in dat gedeelte van de wereld dan zou inderdaad de fameuze uitspraak van opperrechter Brandeis nog bewaarheid worden: men moet een zionist zijn om een perfecte Amerikaanse patriot te zijn.

Arendt benadrukte dat ‘slechts dwaasheid een beleid [kan] dicteren dat vertrouwt op bescherming van een verre imperiale macht terwijl het de welwillendheid van de buren verspeelt.’ Exact hetzelfde speelt op dit moment wederom in het conflict tussen Oekraïne en Rusland, waarbij de joodse president, die de verkiezingen won dankzij de steun van een corrupte joodse miljardair, zich het boegbeeld heeft laten maken van een campagne om in Rusland een regime-change te forceren, zoals de hoogbejaarde Amerikaanse president in een onbewaakt ogenblik liet weten. Waarom laten Zelensky en zijn eveneens joodse ‘Chief of Staff Andriy Yermak’ zich door de neoconservatieve joods-Amerikaanse staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Victoria Nuland  gebruiken? Verantwoordelijk voor Europa en Eurazië, is over haar bekend dat zij in 2014 met vijf miljard dollar steun aan Oekraïense rechtse extremisten het Maidan-geweld mogelijk maakte. Deze door de CIA aangestuurde aanval op de democratisch gekozen regering leidde ertoe dat de Donbas-regio zich afscheidde van de regering in Kiev. De daarop volgende oorlog tegen de Russische bevolking veroorzaakte in acht jaar tijd rond de 14.000 doden, zonder dat de NAVO onder aanvoering van Washington de financiële en militaire steun aan de betrokken neo-nazi milities stopzette.In The New York Times van 14 februari 2012 schreef de toenmalige recensente van de krant, Michiko Kakutani, over boek The World America Made (2012), geschreven door de echtgenoot van Victoria Nuland, de radicale neoconservatieve ideoloog Robert Kagan,  ondermeer dit: 

One thing Barack Obama and Mitt Romney seem to have in common these days is an appreciation for the neoconservative historian Robert Kagan.

Kagan is de prominente Amerikaanse ‘co-founder’ van het ‘neoconservative Project for the New American Century,’ en een ‘senior fellow at the Brookings Institution and a member of the Council on Foreign Relations.’ Bovendien is de invloedrijke Kagan ‘a foreign policy adviser to U.S. Republican presidential candidates as well as Democratic administrations via the Foreign Affairs Policy Board.’ Vanaf 1998 was Kagan ‘an early and strong advocate of military action in Syria, Iran, Afghanistan,’ als wel een fanatieke voorstander van de illegale inval in Irak. In januari 2002, Kagan ‘falsely claimed in a Weekly Standard article that Saddam Hussein was supporting the "existence of a terrorist training camp in Iraq, complete with a Boeing 707 for practicing hijackings, and filled with non-Iraqi radical Muslims,”’ en ‘further alleged that the September 11 hijacker Mohamed Atta met with an Iraqi intelligence official several months before the attacks. The allegations were later shown to be false.’ In 2016 stapte deze oorlogszuchtige ideoloog uit de Republikeinse Partij ‘due to the party's nomination of Donald Trump,’ die vreedzame coëxistentie met Rusland voorstond. Kagan ‘endorsed the Democratic candidate, Hillary Clinton, for president.’ Laatstgenoemde was voorstander van een gewelddadige confrontatie met de Russische Federatie, een politiek die zou kunnen uitmonden in een Derde Wereldoorlog, met als gevolg dat ‘Retired senior US military pilots are increasingly alarmed that Hillary Clinton’s proposal for “no-fly zones” in Syria could lead to a military confrontation with Russia that could escalate to levels that were previously unthinkable in the post-cold war world.’

https://www.theguardian.com/world/2016/oct/25/hillary-clinton-syria-no-fly-zones-russia-us-war  

De echtgenote van Robert Kagan werd door president Biden opnieuw tot staatssecretaris van Europa en Eurazië aangesteld met het oog op het doel van de Democratische Partij om de Russische Federatie in drie delen te laten uiteenvallen, zoals de partij-strateeg, Zbigniew Brzezinski uiteenzette in zijn boek The Grand Chessboard: American Primacy and its Geostrategic Imperatives (1997). Al in 2015 waarschuwde Henry Kissinger publiekelijk dat onder de regering Obama/Biden ‘breaking Russia has become an objective.’ Als één van ’s werelds best ingevoerde geopolitieke deskundigen, verklaarde deze Amerikaanse voormalige National Security Adviser en oud-minister van Buitenlandse Zaken dat het plan om Oekraïne NAVO-lid te maken tot een levensgevaarlijk conflict zou leiden.  In een interview merkte Kissinger op dat met het oog op de wereldvrede een:

number of things need to be recognized. One, the relationship between Ukraine and Russia will always have a special character in the Russian mind. It can never be limited to a relationship of two traditional sovereign states, not from the Russian point of view, maybe not even from Ukraine’s. So, what happens in Ukraine cannot be put into a simple formula of applying principles that worked in Western Europe, not that close to Stalingrad and Moscow. In that context, one has to analyze how the Ukraine crisis occurred. It is not conceivable that Putin spends sixty billion euros on turning a summer resort into a winter Olympic village in order to start a military crisis the week after a concluding ceremony that depicted Russia as a part of Western civilization. 

Zijn advies was dat ‘the long-range purpose should be to integrate’ de Russische Federatie, om een derde wereldoorlog te voorkomen, of op zijn minst een westerse militaire nederlaag te vermijden. Niet voor niets verwees hij naar Stalingrad, waar op 31 januari 1943 Hitler’s gedecimeerde Zesde Leger capituleerde, een nederlaag die het begin van het einde inluidde van het ‘duizend-jarige rijk.’

https://nationalinterest.org/feature/the-interview-henry-kissinger-13615?page=0%2C1   

Het feit dat president Biden de extremistische Victoria Nuland opnieuw aanstelde om haar opdracht, een ‘regime change’ in Rusland, voort te zetten, laat zien hoe belangrijk zowel de Democraten als de Republikeinen de verdere opdeling van Rusland achten. En net als de zelfbenoemde staat Israel en zijn shtadlones al decennialang het internationaal recht kunnen schenden zonder dat Brussel en Washington in het geweer komen, zo mochten Zelensky en zijn hofjoden de huidige oorlog in Oekraïne uitlokken om een regime-change in Moskou te forceren. En aldus spelen de shtadlones in Kiev en Washington dezelfde rol als hun voorgangers enkele eeuwen geleden. Wat ze hiermee denken te winnen, daarover de volgende keer meer.

De neo-nazi's in Oekraine zijn in alle lagen vertegenwoordigd, op straat zowel als in de bureaucratie, het leger en de inlichtingendienst.
Joods massagraf in Oekraine.



1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

Ik herhaal het maar eens voor het te laat is: wie gaat hier de misdadiger Mark Rutte eens aanklagen? Redenen te over om dat te doen. We moeten af van de moordmachine, waarin dit Nazi-helpertje, deze trekpop van Londen en Washington, zijn aandeeltje heeft.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...