maandag 23 augustus 2021

Britse familie wil nieuw onderzoek voor zoon die omkwam op 9/11

 

Britse familie wil nieuw onderzoek voor 

zoon die omkwam op 9/11

britse-familie-wil-nieuw-onderzoek-voor-zoon-die-omkwam-op-9/11

23-08-21 07: 27: 00, 

LONDON, UK – Aanstaande donderdag, augustus 26, zal de familie van Geoffrey Thomas Campbell, een Brits staatsburger die omkwam bij de aanvallen op het World Trade Center op september 11, 2001, een verzoek indienen onder de UK Coroners Act 1988 om een nieuw onderzoek in te stellen naar zijn dood.

De familie Campbell – waartoe de ouders van Mr. Campbell’s ouders, twee broers, en voormalige verloofde – verzoekt om een nieuw onderzoek naar aanleiding van belangrijk bewijsmateriaal dat niet werd gehoord door de lijkschouwer tijdens de eerste ondervraging van de heer Campbell in 2013.

De familie beweert dat het niet gehoorde bewijs in tegenspraak is met belangrijke details in de bevindingen van de lijkschouwer – in het bijzonder, dat de impact van het vliegtuig in het World Trade Center 1 de oorzaak was van de daaropvolgende totale vernietiging van het gebouw (waarin de heer Campbell omkwam). Zij beweren dat het ongehoorde bewijs overweldigend de conclusie ondersteunt dat de vernietiging van WTC 1 – evenals de vernietiging van WTC 2 en WTC 7 – werd veroorzaakt door het gebruik van explosieven en brandbommen.

De familie Campbell zal de eerste stap zetten naar het verkrijgen van een nieuw onderzoek door het indienen van een bijna 3,000pagina’s tellende aanvraag en bundel bewijsmateriaal bij de procureur-generaal voor Engeland en Wales, met het verzoek om zijn toestemming om het High Court te verzoeken om een nieuw onderzoek toe te staan.

Om een nieuw onderzoek te gelasten, hoeft de familie alleen maar aan te tonen dat bewijsmateriaal dat niet in overweging is genomen tijdens het eerste onderzoek kan leiden tot een ander verdict. De familie heeft niet de last om aan de procureur-generaal of het High Court te bewijzen dat een andere uitspraak waarschijnlijk is.

De familie Campbell zal het verzoek ook indienen bij de senior lijkschouwer in het West London Coroner’s Court, met het verzoek of hij instemt met een nieuwe lijkschouwing. Indien hij daarmee instemt, kan het High Court een nieuw onderzoek gelasten zonder dat daarvoor de toestemming van de procureur-generaal of een rechtszitting nodig is.

Indien een nieuw onderzoek wordt gehouden, zal de familie Campbell vasthouden aan de uitspraak dat hun zoon bij de explosieve sloop van WTC 1 om het leven is gekomen. Dit vonnis zou geen directe juridische gevolgen hebben, maar de familie hoopt dat het de noodzaak zou aantonen van verdere openbare onderzoeken en strafrechtelijke onderzoeken die zouden helpen de volledige waarheid rond de aanslagen van september vast te stellen 11, 2001.

De familie Campbell wordt vertegenwoordigd door Nick Stanage, een advocaat bij Doughty Street Chambers in Londen. Mr. Stanage is gespecialiseerd in acties en klachten tegen de politie en in gerechtelijke onderzoeken, openbare onderzoeken, mensenrechten en rechterlijke toetsing. Hij is plaatsvervangend lijkschouwer en voorzitter van hoorzittingen inzake wangedrag van de politie.

Achtergrond

Geoffrey Thomas Campbell woonde een conferentie over Risk Waters bij op de 106e verdieping van WTC 1 (ook bekend als de North Tower) toen het gebouw werd getroffen door een vliegtuig om 8: 46 AM op september 11, 2001. Hij kwam om het leven bij de vernietiging van WTC 1 om 10: 28 AM. Zijn gefragmenteerde stoffelijk overschot werd geïdentificeerd door DNA-analyse in 2002, 2004, 2008, en 2013.

Een onderzoek naar de dood van de heer Campbell werd gehouden in West London Coroner’s Court voor Her Majesty’s Coroner Alison Mary Thompson op januari 29, 2013. In dezelfde hoorzitting hoorde en sloot de lijkschouwer ook onderzoeken af naar de dood van negen andere Britse slachtoffers die omkwamen bij de vernietiging van de Twin Towers en wier stoffelijke overschotten waren gerepatrieerd naar het Verenigd Koninkrijk.

De bevindingen van de lijkschouwer met betrekking tot de tijd, plaats en omstandigheden waarin de heer Campbell zijn verwondingen opliep waren als volgt (onderstreping toegevoegd): 

Om 8.46 uur op 11 september 2001 bevond de overledene zich op de 106derde verdieping van de noordelijke toren van het World Trade Centre toen een vliegtuig (AA11) opzettelijk in het gebouw vloog, waardoor het instortte om 10.28uur. Deze gebeurtenis maakte deel uit van een gecoördineerde aanval door de islamitische militante groep Al-Qaeda.

Op basis van substantieel bewijsmateriaal dat tijdens de eerste lijkschouwing niet in overweging werd genomen, betwist de familie Campbell de bevinding van de lijkschouwer dat de inslag van het vliegtuig in WTC 1 de daaropvolgende totale vernietiging van het gebouw veroorzaakte.

De familie Campbell stelt dat het substantiële bewijsmateriaal dat niet tijdens de eerste lijkschouwing in overweging is genomen, overweldigend de conclusie ondersteunt dat de vernietiging van WTC 1 – evenals de vernietiging van WTC 2 en WTC 7 – werd veroorzaakt door het gebruik van explosieven en brandbommen. Dit bewijsmateriaal is in het verzoekschrift van de familie onderverdeeld in de volgende vijf categorieën: 

  • Extreme temperaturen en thermitische reacties
  • De neerwaartse beweging van WTC 1
  • Het explosieve gedrag van WTC 1 en 2
  • Ooggetuigen- en seismisch bewijs van explosies
  • Aantoonbare ontoereikendheid van het NIST onderzoek

Het verzoek van de familie Campbell aan de procureur-generaal zal getuigenverklaringen bevatten van zes wetenschappelijke experts en van vijf ooggetuigen van de vernietiging van het World Trade Center, van wie er vier die dag de eerste responders waren. Het zal ook enkele tientallen peer-reviewed papers en documenten met originele gegevens bevatten.

Op basis van de kracht van het bewijsmateriaal verwacht de familie Campbell ten volle dat de procureur-generaal zijn bevoegdheid zal verlenen om een aanvraag in te dienen bij het Hooggerechtshof en dat het Hooggerechtshof een nieuw onderzoek zal gelasten – of, als alternatief, dat de senior lijkschouwer bij het West London Coroner’s Court zal instemmen met een nieuw onderzoek.

Contact: 

Matt Campbell (broer van Geoffrey Thomas Campbell, overleden)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

https://apokalypsnu.nl/2021/08/23/britse-familie-wil-nieuw-onderzoek-voor-zoon-die-omkwam-op-9-11/

Geen opmerkingen: