donderdag 17 december 2020

Soros

 

wie zijn de factcheckers van Facebook allemaal, handig om te weten
De toezichtsraad bestaat uit:
Afia Asantewaa Asare-Kyei, werkzaam voor de Open Society Foundations (OSF) van Soros in West-Afrika.
Evelyn Aswad, een professor van de Universiteit van Oklahoma die geld kreeg van de Knight Foundation, een partner van de OSF van Soros.
Endy Bayuni, redacteur van de Jakarta Post. Zit in de bestuursraad van het Institute for Policy Analysis of Conflict in Jakarta, dat wordt geleid door een bondgenoot van Soros die eerder voor een door Soros gefinancierde groep werkte.
Catalina Botero-Marino, rector van de rechtsschool van de Universiteit van Los Andes die 1,3 miljoen dollar heeft ontvangen van de OSF van Soros. Maakt deel uit van een expertpanel van de denktank Inter-American Dialogue, die deels wordt gefinancierd door de OSF van Soros.
Katherine Chen, professor en journalist. Retweet vaak kritische berichten over Trump en positieve berichten over Obama.
Nighat Dad, oprichter en directeur van de Digital Rights Foundation, die geld ontvangt van de OSF van Soros. Zat in de bestuursraad van het door Soros gefinancierde Dangerous Speech Project.
Jamal Greene, professor van de Columbia-universiteit. Laat zich op Twitter negatief uit over president Trump.
Pamela Karlan, professor van de Stanford-universiteit. Lid van de door Soros opgerichte en gefinancierde American Constitution Society.
Tawakkol Karman. Haar organisatie Women Journalists Without Chains ontvangt geld van de OSF van Soros. Zit in de adviesraad van Transparancy International, dat ook geld krijgt van Soros.
Maina Kiai, directeur van het Alliances and Partnerships Initiative van Human Rights Watch, dat 100 miljoen dollar heeft ontvangen van de OSF. Is één van de oprichters van de Kenya Human Rights Commission, die 615.000 dollar kreeg van Soros.
Sudhir Krishnaswamy, vicekanselier van de National Law School of India University. Medeoprichter van het Centre for Law and Policy Research, dat veel geld krijgt van het door Soros gefinancierde Center for Reproductive Rights. Is redacteur van het International Journal of Communications Law & Policy, dat geld krijgt van de OSF.
Ronaldo Lemos, Braziliaanse professor. Medeoprichter van het door Soros gesteunde Institute for Technology and Society. Zit in de bestuursraad van de door OSF gefinancierde Mozilla Foundation.
Michael McConnell, professor van de Stanford-universiteit. Hoofd van het Constitutional Law Center, gefinancierd door de aan Soros gelinkte American Constitution Society.
Julie Owono van de Stanford-universiteit en Harvard. Hoofd van Internet Sans Frontieres, onderdeel van het door Soros gefinancierde Global Network Initiative.
Emi Palmor, voormalig hoofd van het Israëlische ministerie van Justitie.
Alan Rusbridger, voormalig hoofdredacteur van The Guardian. Zit in de bestuursraad van de door de OSF gefinancierde Committee to Protect Journalists.
Andras Sajo, professor. Eén van de oprichters van de Central European University van Soros. Zat voorheen in de bestuursraad van het door de OSF gefinancierde Justice Initiative in New York. Voormalig rechter van het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Uit onderzoek is gebleken dat vrijwel alle rechters van de EHRM geld ontvangen van de OSF van Soros.
John Samples, oprichter van het Center for Representative Government van het Cato Institute, dat geld heeft ontvangen van de OSF van Soros.
Nicolas Suzor: professor van de Queensland University of Technology, die samenwerkt met de OSF van Soros.
Helle Thorning-Schmidt, voormalig premier van Denemarken. Zit in de bestuursraad van de door de OSF gefinancierde European Council on Foreign Relations. Trustee van de door de OSF gefinancierde International Crisis Group waar George en Alexander Soros in de bestuursraad zitten. Zit in de adviesraad van de door de OSF gefinancierde Atlantic Council.


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...