dinsdag 2 april 2019

Stop Zionistische Terreur Tegen Gaza

Ja, ik teken deze petitie

Uw persoonlijke gegevens worden slechts gebruikt ten behoeve van deze petitie.

Petitie aan de Nederlandse regering

2.6kShares
  • 72%
1821 OndertekenaarsDoel: 2500

Laat Israël niet wegkomen met buitensporig geweld in Gaza!

‘Israëlische militairen hebben met opzet op kinderen geschoten, op gehandicapten, op journalisten, terwijl ze wisten dat het om kinderen ging, om gehandicapten, om journalisten…’
– Sara Hossain, onderzoekster
Israëlische militairen schonden het internationaal humanitair recht en de universele mensenrechten door tijdens de ‘Grote Mars van Terugkeer’-demonstraties in Gaza met scherpe munitie op Palestijnse betogers te schieten. Op grote schaal doodden en verminkten zij demonstranten die geen enkel gevaar voor hen vormden. Dat concludeert een door de VN-Mensenrechtenraad ingestelde onafhankelijke commissie die onderzoek deed naar het geweld tijdens de demonstraties.
De commissie stelde vast dat tussen eind maart en 31 december 2018:
  • 183 Palestijnen met scherpe munitie zijn doodgeschoten. In twee gevallen was dat mogelijk rechtmatig, in 181 gevallen niet.
  • 6.106 Palestijnen met scherpe munitie zijn verwond. De commissie onderzocht ruim 300 gevallen. In geen daarvan was het gebruikte geweld rechtmatig.
  • Onder deze 6.289 doden en gewonden waren 975 kinderen, 41 journalisten, 42 medisch hulpverleners en een aantal gehandicapten, onder wie een man in een rolstoel.
Tot dusver heeft de Nederlandse regering slechts diepe bezorgdheid uitgesproken ‘over het hoge aantal slachtoffers en het vele geweld dat gebruikt is’. Een veroordeling van Israël of enige andere actie richting Israël is uitgebleven. Daarmee verzaakt Nederland zijn verplichtingen onder internationaal recht.
Nederland heeft, als ondertekenaar van de Conventies van Genève, de plicht ‘dit Verdrag onder alle omstandigheden te eerbiedigen en te doen eerbiedigen’. Wij dringen er bij de Nederlandse regering op aan haar verantwoordelijkheid te nemen en alles in het werk te stellen om:
  • Israël te bewegen tot respect voor het internationaal recht en tot het ogenblikkelijk staken van het buitenproportionele geweld tegen Palestijnse burgers in Gaza;
  • verantwoordelijken voor het buitenproportionele geweld te laten berechten en slachtoffers te compenseren;
  • een eind te maken aan de blokkade van Gaza, en met voorrang alle belemmeringen voor adequate medische hulpverlening aan de bevolking van Gaza weg te nemen.
We dringen er verder op aan dat Nederland:
  • elke vorm van samenwerking en kennisuitwisseling met het Israëlische leger, politie en/of veiligheidsdiensten opschort totdat aan bovenstaande is voldaan;
  • een actieve rol speelt bij de bescherming van Palestijnse burgers onder Israëlische bezetting.
Help ons de Nederlandse regering te bewegen tot concrete en rechtvaardige maatregelen. Teken de petitie!

Lees meer over deze petitie

Deze petitie loopt tot en met 15 mei 2019 en zal aansluitend worden aangeboden aan minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.
Recente ondertekenaars
Sanaa Abed AlmuatyGroningen, 1 minuut geleden
stan van houcke amsterdam, 1 minuut geleden
Fatima OuladyoussefAmsterdsm, 6 minuten geleden
Anoniem Zwijndrecht, 6 minuten geleden
Anoniem Amsterdam, 39 minuten geleden
Anoniem Den Haag, 44 minuten geleden
Malika Ahali Antwerpen, 54 minuten geleden
Samantha Kroeger Den Haag, 54 minuten geleden

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Stan,
Link 'lees meer over deze petitie' doet het niet.
Toeval of Remote Control?
Feng Chsang