zaterdag 21 oktober 2017

Het Doel van de Amerikaanse Midden-Oosten Politiek


Deze foto, gemaakt van filmbeelden, die Russia Today publiceerde op 20 oktober 2017, verraadt door de grote gele spandoek waarom de VS met veel geweld in Syrië intervenieerde. U ziet hier dansende Koerden voor het portret van Abdullah Öcalan.
 1. Öcalan is de belangrijkste 

leider van de PKK, een gewapende separatistische groepering die strijdt voor Koerdische autonomie. Öcalan werd op 15 februari 1999 in Kenia door de Turkse Rode baretten gearresteerd met behulp van de Israëlische inlichtingendienst Mossad en werd door een Turks gerechtshof ter dood veroordeeld. Zijn straf werd later onder druk van de Europese Unie omgezet in levenslang. Van 1999 tot 2009 was hij de enige gevangene op het eiland İmralı, in de Zee van Marmara...

In 1984 startte de PKK een gewapend conflict waarbij zowel Turkse regeringstroepen als burgers werden getroffen om een onafhankelijke Koerdische staat af te dwingen. De PKK werd hierop gelinkt aan wapen- en drugshandel, wat ertoe leidde dat de Verenigde Staten, de Europese Unie, de NAVO, Syrië, Australië, Turkije en andere landen de PKK op hun lijst van terroristische organisaties plaatsten. Duitsland zegt echter dat er geen bewijs is dat de PKK betrokken is bij drugshandel.

Later vluchtte Öcalan naar Syrië. Hier werd hij in 1998 het land uitgezet na dreigementen van Turkije waarna hij naar Rusland en diverse andere landen reisde. Hij verbleef enige tijd in Kenia, waar hij op 15 februari 1999 werd gearresteerd.

Öcalan werd in afzondering opgesloten op het eiland İmralı in de Zee van Marmara. Tijdens dit verblijf werd hem enige tijd het contact met zijn advocaat ontzegd. Öcalan werd in eerste instantie ter dood veroordeeld, maar later werd deze straf omgezet in levenslang.

2.  Woensdag 18 oktober 2017 berichtte CNN: 

CNN)US-backed forces fighting ISIS in Raqqa say 'major military operations' in the city have ended and that the jihadists have lost control of their self-declared capital.

3. De voor de hand liggende vraag is: waarom zou de VS Koerdische troepen steunen die de territoriale integriteit van zowel Turkije als van Syrië bedreigen? Welk belang heeft Washington erbij om de spanningen in het land van NAVO-bondgenoot Turkije te verhogen door pro-Öcalan soldaten te steunen, die, ook in Turkije zelf, streven naar onafhankelijkheid van Ankara? Het antwoord is simpel, niet het bestrijden van ISIS is het belangrijkste doel van Washington, onder zowel Democratische als Republikeinse presidenten, maar het uiteen laten vallen van het Midden-Oosten, zodat Israel de regionale macht in handen krijgt. Turkije wordt niet langer meer als bondgenoot gezien, omdat dit land vandaag de dag zelf een hegemonistische agenda heeft, nadat de VS was begonnen door met shock and awe-campagnes totale chaos te veroorzaken. Als NAVO-land onder de zionistische vice-premier Asscher heeft Den Haag deze terreur tot nu toe zowel politiek als militair gesteund. Het ziet er niet uit dat onder het nieuwe kabinet hierin verandering komt.



2 opmerkingen:

Gerrit zei

Stan, ik neem aan dat het goed is dat ik dit van je overneem http://gerritherders.blogspot.co.uk/2017/10/stan-van-houcke-het-doel-van-de.html. Zo niet, haal ik het er meteen af. gehe46@gmail.com

stan zei

natuurlijk, ga je gang. informatie is vrij.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...