vrijdag 20 maart 2015

Nederlandse Banksters

GEK HE, IN EEN VOLWASSEN DEMOCRATIE MET EEN VVD/PVDA KABINET? ZOU HET IN RUSLAND ANDERS GAAN?


De bankiers graaien weer

Redactie − 20/03/15, 12:59
© anp. Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur, en Kees van Dijkhuizen Financial Officer, tijdens de presentatie van de jaarcijfers 2014 van de ABN Amro
De ABN Amro verhoogt de salarissen van zijn topbestuurders met ongeveer een ton per persoon. Als ze meer willen verdienen omdat ze dat in het buitenland ook kunnen, laat ze daar dan gaan solliciteren, reageert Erik van Zwam, chef economie van Trouw.
De salarissen worden verhoogd om de verlaging van de bonussen te compenseren. Is dat logisch?
"Die bonussen wilden we met zijn allen afschaffen, omdat de bonuscultuur leidde tot veel risicovolle producten, die banken aan het wankelen brachten, zonder dat werknemers enig persoonlijk risico liepen. Die structuur moest doorbroken worden. Maar als je dan die bonussen dan simpelweg gaat vervangen door een vast salaris, is dat wel een curieus fenomeen."

"Ten tweede helpt dit natuurlijk niet echt om het vertrouwen te herstellen bij de klanten, die de afgelopen jaren gezien hebben hoe graaiende bankiers ons allemaal in de problemen hebben gebracht." 

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...