dinsdag 14 mei 2013

Bull Market Commits Suicide

De International Herald Tribune van vandaag:



Hoewel mijn collega's niet beseffen dat het 'grootkapitaal' alle macht naar zich heeft toegetrokken, durven de westerse volksvertegenwoordigers na de kredietcrisis van 2008 geen maatregelen te nemen om te voorkomen dat de luchthandel in niet bestaand geld opnieuw zal exploderen, met nog ernstigere gevolgen dan vijf jaar geleden. En dus worden er nu opnieuw fortuinen verdient aan de handel in lucht.

A bull market is associated with increasing investor confidence, and increased investing in anticipation of future price increases (capital gains). A bullish trend in the stock market often begins before the general economy shows clear signs of recovery.

Maar aangezien er geen duidelijke tekenen zijn dat de wereldeconomie zich wezenlijk aan het herstellen is, stort de virtuele bull zich in het ravijn, waar de real world gelaten afwacht tot ze haar eigen karkas kan schoon pikken.

De conclusie van Geert Mak's veel geprezen boek In Europa:

 Europa als economische eenheid is ook een eind op weg. 

Wat heeft Mak allemaal nog meer over het hoofd gezien toen hij dit vuistdikke werk schreef?



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...