vrijdag 24 augustus 2012

Zionisten Bril

Ik stel voor dat fanatieke zionisten een bril gaan dragen waardoor ze niet meer kunnen zien wie een jood is en wie een Palestijn of in het algemeen een niet-jood.

'Voor vijf euro bant de bril verleiding uit
Gerrit-Jan Kleinjan − 14/08/12, 13:00
© EPA. Ultra-orthodoxe Joden kijken door een verrekijker tijdens de viering van het einde van Siyum Hashas, de periode van 7,5 jaar waarin iedere dag een bladzijde van de Talmoed wordt bestudeerd.
De aanblik van een aantrekkelijke vrouw is onweerstaanbaar, zo vinden veel mannen. Maar een misstap is zo gezet en daarom hebben ultraorthodoxe joodse mannen sinds kort een nieuw gadget. In Israël zijn speciale brillen op de markt gekomen die het zicht niet verbeteren, maar juist belemmeren. Voordeel: de kans op feminiene verleidingen wordt drastisch gereduceerd.
De glazen van het hulpmiddel zijn beplakt met twee halfdoorzichtige stickers. De brillenstickers voor de zeer gelovige mannen, die op straat te herkennen zijn aan hun pijpekrullen, hoofddeksels en lange zwarte jassen, zijn zo gemaakt, dat het zicht vanaf ongeveer drie meter vertroebelt. Wandelen kan dus wel min of meer veilig, maar autorijden is niet mogelijk met het geval. Een complete set (inclusief montuur, glazen en velletje met twee stickers) is voor een bedrag van omgerekend vijf euro te verkrijgen.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...