woensdag 11 juni 2008

CIDI Bestuurslid schendt Internationaal Recht 19

Een voorbeeld van de propagandistische werkwijze van het CIDI. De Israelische historicus Benny Morris, die uitgebreid en gedocumenteerd heeft beschreven hoe het zionistische leger in 1948 Palestina etnisch zuiverde, schreef in februari van dit jaar deze brief naar de Irish Times:

"Er bestond geen zionistisch 'plan' of algemene politiek om de Arabische bevolking te verwijderen, of een plan voor 'etnische zuivering'. Plan Daled (Plan D) van 10 maart 1948 (is openbaar en voor iedereen te lezen in het archief van het Israelische leger en in verschillende publicaties) was het basisplan van de Hagana (de voorloper van het Israelische leger) om de verwachte pan-Arabische aanval op de verrijzende Joodse staat te pareren."

Vervolgens schrijft Morris dat er wel een plan voor etnische zuivering was: "Het is waar dat Plan D regionale commandanten carte blanche gaf om Arabische dorpen langs en achter de frontlijn en langs de Arabische invasieroutes te bezetten, te vernietigen, of de bevolking ervan uit te zetten. Het is ook waar dat de Israelische leiders, halverwege de oorlog van 1948, besloten de terugkeer tegen te gaan van deze 'vluchtelingen' (de 'vluchtelingen', die net de Joodse gemeenschap aangevallen hadden), omdat zij hen als een vijfde colonne en als een existentiele bedreiging van de Joodse staat beschouwden. Zelf kan ik tegen die vrees en logica niets inbrengen."

Kortom, wartaal. Zie:
http://www.cidi.nl/

Desondanks publiceert jet CIDI dit nu, in een poging verwarring te zaaien.

Nu de werkelijkheid: "When a Haaretz interviewer called the 1948 Palestinian exodus "ethnic cleansing," Morris responded that "there are circumstances in history that justify ethnic cleansing. I know that this term is completely negative in the discourse of the 21st century, but when the choice is between ethnic cleansing and genocide—the annihilation of your people—I prefer ethnic cleansing."[18]

Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Benny_Morris

Dit verzwijgt het CIDI. En ook deze uitspraak van Benny Morris uit 2004 verzwijgt het CIDI: ‘‘Ik denk dat [Ben Goerion] in 1948 een ernstige historische fout maakte. Hoewel hij het demografische vraagstuk begreep en de noodzaak van het vestigen van een joodse staat zonder een grote Arabische minderheid, werd hij tijdens de oorlog bang. Op het laatst aarzelde hij… Ik weet dat dit de Arabieren en de ruimdenkenden en de politiek correcte types verbijsterd. Maar mijn gevoel is dat deze plaats rustiger zou zijn en minder lijden zou kennen als de zaak eens en voor altijd opgelost was geweest… Als aan het eind van het liedje mistroostig blijkt te zijn voor de joden dan zal dit zijn omdat Ben Goerion de verplaatsing in 1948 niet voltooide. Omdat hij een groot en veranderlijke demografische reserve op de Westbank en Gaza en binnen Israël zelf achterliet.’’

Lees verder: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2008/06/
cidi-bestuurslid-schendt-internationaal_09.html

Dit is de werkwijze van de betaalde propagandisten van de volgens Haaretz "pro-zionistische lobbygroep" het CIDI, dat door de commerciele massamedia telkens weer gevraagd wordt om het Nederlandse publiek belangeloos en onafhankelijk te informeren over de joods-Israeli's, nooit over de 20 procent van de bevolking die Palestijns is.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Het is echt oorlogsredeneren wat Morris doet. Kennelijk zijn veel (niet alle) israelieten volgens zichzelf nog steeds in oorlog. Ertegenaan! Het doet denken aan de opmerkingen van Martin van Crefeld (een israelier die overigens behoorlijk goed voorspelde hoe de strijd in Irak zou verlopen), dat je, om overwicht in een land te krijgen, als vergelding en tegenaanval gewoon eens een heel dorp, stad met een stuk of 20.000 inwoners moet vernietigen. Dan blaast de tegenpartij een toontje lager. Niks geen "opbouwmissie".

Anoniem zei

Kortom, wartaal.

Maar waarom prijst u dan de boeken van deze man aan?

stan zei

het antwoord is simpel. wat iemand gedocumenteerd uitgebreid beschrijft in een boek, berust op feiten, die kan men zelf checken. wat iemand daarentegen in een interview zegt, berust veelal op oncontroleerbare meningen, in dit geval zelfs op een mening die hij vervolgens onmiddellijk zelf weer weerlegt door feiten. meningen zijn andere zaken dan feiten. daarom is mijn advies aan u: lees de gedocumenteerde feiten en baseer uw kennis niet op verwarde interviews. succes.

Anoniem zei

Haha, mijn laatse reactie haalt u stiekum weg. Alles wat er op wijst dat de door u gepresenteerde "feiten" geen feiten zijn censureert u weg. Daarmee is genoeg bewezen denk ik. U bent duidelijk niet geintereseerd in waarheidsvinding maar in het bedrijven van propaganda. Veel plezier daarmee(en met de paar lezers die u heeft).

stan zei

nee anoniem, maar u herhaalt zichzelf bij het vorige stukje en nu moet u dus maar weer ergens anders gaan spelen.
veel plezier.

Anoniem zei

De link naar het artikel waarin door Efraim Karsh ondermeer wordt aangetoond dat de citaten van Ben-Gurion verkeerd worden weergegeven door Benny Morris had ik nog niet eerder gegeven. Van herhaling is dus geen sprake. U vreest een duidelijke onderuithaling van de door u aangehangen sprookjes.

stan zei

u heeft het over enkele citaten, ik heb het over duizenden feiten die in de werken staan van Tom Segev, bij elkaar vele honderden pagina's, Simha Flapan 277 pagina's, Ilan Pappe 313 pagina's, Benny Morris, 380 pagina's, Idith Zertal vele honderden pagina's. Allemaal vol gedocumenteerde feiten die u zelf kunt checken. Zodra u die gelezen hebt, praten we verder. als u titels wilt, kan ik u die geven. tot nu toe heeft u er niet naar gevraagd en bent u alleen afgegaan op een ingezonden brief en enkele artikelen van fervente zionisten. probeer uzelf wat breder te orienteren. en nu ga ik voetbal bekijken.