zaterdag 3 mei 2008

Nederland en Afghanistan 163


Dit zegt de sociaal-democratische volksvertegenwoordigster Angelien Eijsink: 'Ik ben geboren en getogen in een CDA-gezin in Sint-Isidorushoeve, bij Haaksbergen. Vanaf 1976 was ik werkzaam in het onderwijs als kleuterleidster, hoofdleidster en vakleerkracht muzikale vorming. In 1985 werd ik adjunct-directeur van een basisschool in oprichting. Tussen 1985 en 1987 verbleef ik als coördinatrice van een onderwijsproject, het Calplan DAPO Care Center, op de Filippijnen. In 1987 keerde ik terug naar Nederland en werkte ik muziekdocente op drie middelbare scholen in Hilversum en Utrecht.' En zo ziet Angelien eruit.
Ik vermeld dit even omdat je je soms afvraagt wat voor soort mensen onze volksvertegenwoordigers zijn en hoe ze eruit zien. Zo dus. Angelien Eijsink's naam staat vandaag op de voorpagina van de Volkskrant onder de huiveringwekkende kop: "Kamer had onjuist beeld Afghanistan." Juist ja, een miljard euro hebben Angelien en die 149 andere al dan niet kleuterleidsters en leiders in de Tweede Kamer uitgetrokken om... ja om wat eigenlijk? In elk geval houdt al dit belastinggeld een corrupt regime in Kaboel aan de macht en zorgt het ervoor dat de krijgsheren ongestoord miljarden kunnen verdienen aan de opiumhandel. En wat blijkt nu: enkele parlementsleden zijn voor het eerst buiten het kamp geweest om te kijken wat er daar werkelijk gebeurt. Enfin, leest u zelf maar:
"‘Kamer had onjuist beeld Afghanistan’
REPORTAGE, Van onze verslaggever Theo Koelégepubliceerd op 03 mei 2008 02:47, bijgewerkt op 02:47
TARIN KOWT - Kamerdelegatie komt voor het eerst ook ‘buiten de poort’.
‘We hadden tot nu toe geen realistisch beeld’, concludeert Angelien Eijsink (PvdA), vlak voor een delegatie van Tweede Kamerleden haar bezoek aan Afghanistan afrondt. Voor het eerst sinds Nederlandse militairen neerstreken in Uruzgan, twee jaar geleden, hebben Kamerleden meer kunnen zien dan de basis Kamp Holland. Hun ervaringen ‘buiten de poort’ zijn niet onverdeeld gunstig. Alle lof voor de Nederlanders, maar is minister Van Middelkoop van Defensie niet veel te optimistisch geweest over de opbouw van het Afghaanse leger?
Twee eerdere bezoeken bleven om veiligheidsredenen beperkt tot de basis, maar deze week hebben zowel Nederlandse als Afghaanse troepen alles uit de kast gehaald om de parlementariërs een blik te geven op een andere dan de ‘Haagse’ werkelijkheid.
‘Het halve Afghaanse leger is hier om zeven Kamerleden te beschermen’, zegt Mariko Peters (GroenLinks) vrijdag tijdens een bezoek aan Tarin Kowt, de als ‘rustig’ bestempelde hoofdstad van Uruzgan. Tweehonderd Afghanen zien toe op de veiligheid van de gasten. Volgens minister Van Middelkoop (ChristenUnie) zijn er ruim 1.700 manschappen van het Afghaanse leger (ANA) actief in de provincie. Maar volgens hun Nederlandse collega’s kunnen er momenteel slechts 500 echt buiten de poort worden ingezet. De rest is aan het trainen, werkzaam op hun eigen kampement, met langdurig verlof – om soldij naar vergelegen oorden als Kabul te brengen – of ‘ongeoorloofd verdwenen’."
Kamer_had_onjuist_beeld_Afghanistan
En die onwetendheid van deze Kamerleden leidt tot de dood van onschuldige Afghanen en het martelen door Nederlandse militairen van verdachten. Leve de democratie! Leve Angelien en die andere malloten die voor hun onwetendheid bijna 100.000 euro per jaar krijgen, bijna 10.000 euro per maand, met alle toeslagen erbij om goed geinformeerd te blijven. "Een 'gewoon' Tweede Kamerlid ontvangt in 2008 een schadeloosstelling van bijna 93 duizend euro op jaarbasis, inclusief vakantiegeld en exclusief eindejaarsuitkering. De voorzitter, ondervoorzitters en fractievoorzitters ontvangen daar bovenop, afhankelijk van hun functie of de grootte van hun fractie, een toelage. Tweede Kamerleden ontvangen verder allerlei onkostenvergoedingen."
Zonder naar Afghanistan te hoeven afreizen hadden onze Kamerleden de 162 voorafgaande stukjes op mijn weblog kunnen lezen om tot de slotsom te komen dat "Kamer had onjuist beeld Afghanistan." Dat is nu juist het probleem met domoren, ze zijn bewust stupide, daar is geen kruid tegen gewassen.

1 opmerking:

Thesingh zei

Daarom zijn het ook Kamerleden. Als ze echt ergens verstand van zouden hebben dan zouden ze nooit naar de rituele kamer gaan. De Tweede Kamer is niet meer dan een schijndiscussiegenerator. Een soort zeer geavanceerd klapvee. Alleen die figuren zelf denken dat ze iets voorstellen. Soms wint er eentje eens een televisiekwis. Verder leven ze in een soort schijnwereld waarbij ze denken hard te werken. Vooral bij het CDA moeten dit soort types rondlopen. Mensen die geen enkele binding hebben met de realiteit. Of als ze die wel hebben, niet de wil hebben om iets te veranderen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...