maandag 5 mei 2008

Een Ander Joods Geluid 2

'Een Ander Joods Geluid en SIVMO (Steuncomité Israëlische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties) haalt in de periode van 5 tot en met 16 mei acht vertegenwoordigers van Israëlische vredes- en mensenrechtenorganisaties naar Nederland, in het kader van het zestigjarig bestaan van Israël. Ze zullen hier met het Nederlandse publiek en de Nederlandse politiek in gesprek gaan en een pleidooi houden voor een andere Israëlische politiek. Zij vragen hiervoor steun van Nederland en Europa.
Wij willen u graag alvast wijzen op de twee volgende bijeenkomsten die in die twee weken georganiseerd worden.
Voor deze bijeenkomsten verzoeken wij u wel om van te voren te reserveren (onder opgave van Amsterdam of Utrecht) via eajg@xs4all.nl of telefonisch op 020 679 58 50. Kijk voor meer informatie de komende tijd op http://www.eajg.nl/ of http://www.sivmo.nl/.

Programma 7 mei
Het andere Israël bestaat!
Plaats: Studio Desmet, Amsterdam, Plantage Middenlaan 4
Aanvang: 20:30
Op 7 mei presenteren Een Ander Joods Geluid en SIVMO het andere Israël in studio Desmet in Amsterdam. Vier vertegenwoordigers van Israëlische vredes- en mensenrechtenorganisaties zullen aanwezig zijn om te laten zien dat er een ander Israël bestaat, en zullen hun ideeën en activiteiten presenteren. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.
Deelnemers:
Nurit Peled van the International Committee on Education and Occupation (ICEO)
Esther Goldenberg van Zochrot
Suleiman Al Hamri van Combatants for Peace
Elik Elhanan van Combatants for Peace
Midden-Oostendeskundige Ruud Hoff zal de avond leiden. De voertaal tijdens het programma zal Engels zijn.
Inloop 20:00
Programma 20:30 - 22:30
Napraten 22:30 - 23:00
De avond zal muzikaal worden begeleid door de Ot Azoj Klezmer Band, en er kan nagepraat worden onder het genot van een drankje en een hapje.
Entree € 5,–

Programma 15 mei
Israël: welke toekomst na 60 jaar?
Plaats: Domkerk, Utrecht, ingang bruine deur t.o. Domstraat
Aanvang: 19:30
Op 15 mei zal er in de Domkerk in Utrecht een discussieavond plaatsvinden over het zestigjarig bestaan van de staat Israël. Vertegenwoordigers van verschillende organisaties zullen met elkaar hierover in debat treden.
Deelnemers:
Annelien Kisch van de Israëlische vredesorganisatie Machsom Watch
Eldad Kisch van de Israëlische mensenrechtenorganisatie Physicians for Human Rights
Wim Kortenoeven van Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI)
Jan Slomp, islamoloog en voorzitter van SIVMO.
De voertaal is Nederlands.
Entree is gratis.'

1 opmerking:

Anoniem zei

Machsom Watch is geen vredesorganisatie, integendeel. Het is een furieuze poging Israelische soldaten die proberen aanslagen in Israel te voorkomen in de wielen te rijden, te bespotten, in de ogen van de wereld te delegitimeren. Machsom Watch is een grote leugen. De noodzaak terreur te bestrijden wordt door Machsom Watch verdraaid voorgesteld aan een publiek als zou Israel sadistisch onschuldige mensen het leven bemoeilijken.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...