donderdag 11 oktober 2007

Christopher Hitchens



De affaire Hirsi Magan/Ali wordt steeds vermakelijker. Links op de foto ziet u Christopher Hitchens in actie, een verrukkelijke alcoholist en schrijver, in die volgorde zoals hij zelf zal toegeven. Gisteren berichtte de NRC:

'Hitchens, sinds een eerste ontmoeting met Hirsi Ali in 2003 onder de indruk van de combinatie van ‘kalmte en rede’ met een ‘pakkende en hypnotiserende schoonheid’ ,

http://www.nrc.nl/binnenland/article785149.ece/

Internationale_kritiek_op_behandeling_Hirsi_Ali

Juist ja, twee kwalificaties, waarvan de tweede illustrerend is voor heren op zekere leeftijd: 'pakkende en hypnotiserende schoonheid.' En inderdaad, Hitchens reageert alsof hij gehypnotiseerd is door een 'pakkende... schoonheid.' Zo ken ik Hitchens weer, glaasje op et voila.

De Volkskrant bericht vanochtend:

'Er waait een gure wind jegens Hirsi Ali...


Andere vrienden van Ayaan betonen zich geen vriend meer. Sylvain Ephimenco beklaagt zich in zijn Trouw-columns: ''Zoals de meeste mensen die haar in Nederland hebben gekend, heb ik nooit meer iets van haar vernomen.'''

Lees verder: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article469273.ece/

Er_waait_een_gure_wind_jegens_Hirsi_Ali

Ik ben het zelden met Sylvain Ephimenco eens, maar nu slaat hij de spijker toch op de kop. Aangezien het wereldje in Nederland erg klein is, hoor je nog eens wat. Al eerder had ik vernomen dat de claque van Hirsi Magan/Ali nogal teleurgesteld was vanwege het feit dat men niets meer van haar hoorde nu ze bij een extreem rechtse denktank in de VS werkt. De heren van zekere leeftijd voelen zich op z'n plat Nederlands gezegd 'op hun pik getrapt'. En dat doet pijn, vandaar dat haar claque in Nederland afbrokkelt. Dat is voor mevrouw Magan/Ali geen enkel probleem want haar claque onder heren van zekere leeftijd in de VS schijnt te groeien.

9 opmerkingen:

Thesingh zei

Aan de foto te zien heeft ze een tweede Theo van Gogh gevonden.

Thesingh zei

Wat overigens leuk is om te vermelden, aangezien ik het niet kan laten om de gangen van de charlatan Ayaan te volgen: Ene mevrouw Applebaum heeft in de Washington Post iets opgekrabbeld over Nederland en Ayaan. Daarnaast heeft ene meneer Sikorski in Polen haar schietles gegeven, stond in de Telegraaf. Wat blijkt meneer Sikorski heeft ook voor de AEI gewerkt en is de mand van mevrouw Applebaum. Hoezo vriendjepolitiek? Hadden de onderdrukte moslimvrouwen in Nederland maar zulke goede connecties, want aan Ayaan hebben ze nooit wat gehad.

Anoniem zei

Hitchens is de 'attention whore" par excellence. Alles aan hem is goedkoop en opportunistisch. In zekere zin is hij het symbool voor alles wat er niet deugt in onze hysterische hypercommerciële cultuur. Inderdaad niet zo heel verschillend van een bepaalde andere morsige opportunist...

Sonja zei

Mijn bijnaam voor Ayaan Hirsi Dinges is het Fluistervrouwtje. Mensen die pathologisch fluisteren moet je wantrouwen.

Anoniem zei

Wat een flauwekul. Weet je aan wie de hele kwestie rond Ayaan mij doet denken? Aan Diana. Die werd ook zo door de media gehypet!

Anoniem zei

Ik wil het toch een beetje voor Hitchens opnemen, die toch een bijdrage heeft geleverd aan het ontmaskeren van oorlogsmisdadiger Henry Kissinger. Dat ie ten prooi is gevallen aan islamofobie is jammer, maar hij is zeker niet de enige. Wat de leugens van 9-11 allemaal met 'intellectuelen' kunnen doen...

stan zei

je hebt helemaal gelijk, herman. ik schreef ook verrukkelijke alcoholist en schrijver. dat boek over kissinger is een geweldig demasque van deze schurk.

Anoniem zei

Stan, je hebt gelijk, dat was vooral als antwoord op Paul die hierboven die hem, NMBM, wel enigszins tekort doet.

Wat betreft AHA/M, het blijft me verbazen hoe gemakkelijk de gemiddelde Hollandse scribent in te pakken is door de verpakking in plaats van door de inhoud. Ook een zelfverklaard "links" iemand als Ephimenco ("wil je m'n ledenpas van de Parti Socialiste zien?") horen we niet over AHA's werkzaamheden voor oorlogsstokende genocidale types in Washington. Eén Mohammed Bouyeri, en de scooterende mocro hangjongeren van diens woonstede de lommerrijke Heemraadsingel, zijn immers een veel grotere bedreiging voor Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap dan de War Machine van het imperium der États-Unis.

Zou er trouwens één Ayaan-vriendelijke Hollandse interlektjuweel zijn die er überhaupt eens achteraan gegaan is waaruit de schrijfsels en andere werkzaamheden van Ayaan Hirsi Ali voor deze fascistenclub nou ongeveer bestaan? Of zou het Engels van onze vrienden te wensen overlaten...(?) en Washington ligt niet op de route Keizersgracht - Lange Poten, da's ook een nadeel natuurlijk.

Waarmee AHA, laten we eerlijk zijn, toch uniek blijft. Wie anders heeft de Wiarda Beckman Stichting en de AEI op z'n CV staan? :P

Was ik ook maar onderdeel van het establishment, dan wist ik het antwoord op al deze mysteriën.

Anoniem zei

Herman, Hitchens is geen slachtoffer van Islamofobie. Zijn overstap naar agressief rechts was een gecalculeerde carriere-stap. Net zoals zijn recente boek over God. Hij past in die hele trits van fake-controversiële media-figuren die naar ik meen ooit een (onschuldige) aanvang genomen heeft met Madonna.