maandag 15 september 2008

Ronny Naftaniel van het CIDI 7


Houdt u dit even in herinnering, Joseph Goebbels verklaarde ooit: ‘Wij spreken niet om iets te zeggen, maar om een bepaald effect te bereiken.’

Leest u nu eens wat Michael Jacobs op 15 maart van dit jaar in het Parool schreef: 'Ik ervoer Palestina 1948, ontworpen door een Arabische medewerkster van het museum, als een protestmanifestatie.'

Palestina 1948 is een goed gedocumenteerde tentoonstelling over de gewelddadige etnische zuivering van Palestina in 1948 door zionistische troepen. Nog drie maanden te bezichtigen. Nu de vraag: wat is relevant aan de toevoeging 'Arabische'? De enige relevantie die men kan bedenken is dat de schrijver een bepaald effect hoopt te bereiken, namelijk het in een kwaad daglicht te stellen van de tentoonstelling door te suggereren dat het hier gaat om de mening van een onbetrouwbare 'Arabische' vrouw, en niet om feitenmateriaal , bijeengebracht door bijvoorbeeld een beschaafde blanke westerse man. Zo gaat een racist te werk.

Overigens is de vrouw waarover Michael Jacobs het heeft een Nederlandse. Door toeval was ik op de hoogte van deze e-mail van Michael Jacobs, gericht aan Een Ander Joods Geluid: ''U hebt op uw website een artikel getiteld 'Proces tegen expositie Palestina 1948'. Dit artikel hebt u overgenomen van de Wereldomroep. In het artikel wordt ik omschreven als 'De Nederlandse Jood Michael Jacobs'. Na een bezwaar mijnerzijds heeft de Wereldomroep op haar eigen site de kwalificatie 'De Nederlandse Jood' voor mijn naam verwijderd. Bij dezen verzoek ik u, dit eveneens te doen in het artikel op uw website.'

Met andere woorden: Michael Jacobs beseft maar al te goed dat de vermelding van de etnische achtergrond in dit specifieke geval stigmatiserend werkt. Waarom probeert hij dan wel een Nederlandse medewerkster van het Tropenmuseum via haar etniciteit te stigmatiseren? Op deze manier gedraagt Michael Jacobs zich inderdaad als een racist.

Hoe schizofreen Michael Jacobs te werk gaat blijkt ook uit het feit dat hij tijdens het proces tegen het Tropenmuseum, dat hij overigens verloor, het deed voorkomen alsof hij namens het hele jodendom sprak, wat godzijdank niet waar is.

Net zoals het CIDI bestaat zijn taktiek uit het verspreiden van halve waarheden en hele leugens. Het probleem voor de propagandisten is alleen dat propaganda slechts werkt zolang het publiek niet beseft dat het propaganda is. Zodra men dat wel doet is het geen propaganda meer, maar dat wat het altijd al was, namelijk leugens.
En het allergekste is dat het feit dat de CIDI website nog steeds vermeld dat Michael Jacobs een 'Nederlandse Jood' is. Dat is pas een gotspe!

3 opmerkingen:

Sonja zei

My fifty cents (toevallig ook):

Naftaniël: “Je kunt met enige mildheid nog zeggen dat het museum de versie van de werkelijkheid brengt zoals bepaalde Palestijnen die hebben beleefd. Maar dan moet er op z’n minst een verhaal tegenover staan. Dat gebeurt niet. De leugen wordt niet weersproken, terwijl een museum de plicht heeft om de waarheid neer te zetten.”
Lees verder: Naftaniël: Fawzi Tanji is een fantast

Naftaniël: “Afgelopen weken heeft premier Olmert, naar het schijnt, de Palestijnen 93% van de Westelijke Jordaanoever aangeboden (Gaza is al geheel in Palestijnse handen), met als compensatie voor de overige 7% een stuk van de Negevwoestijn.”
Lees verder: De Hasbara-king en zijn Auschwitz Logica

Ook las ik vanavond een anoniem artikel in Trouw, 'Hoe de Arabieren Israël een dienst bewezen' dat zo erg is dat het alleen maar van Naftaniël zelf kan komen, ook aangezien hij weer 'zijn' Benny Morris propageert.
De teneur van het artikel is dat de situatie nu in wezen allemaal de schuld van 'de Arabieren' is.
De 'nakba' wordt vertaald met 'ramp'. Maar een ramp, omdat 'de Arabieren' de oorlog verloren. "In die oorlog wisten de Joden op dramatische wijze zowel de geografische als demografische contouren van de Joodse staat in wording te verbeteren en daarmee hun eigen staat veilig te stellen."
Te verbeteren!

Anoniem zei

Je hebt deze ten hemel schreiende problematiek weer eens haarfijn blootgelegd.

Helaas is de lastercampagne zo'n overweldigende stortvloed van racisme dat de Arabieren / moslims de komende honderden jaren gestigmatiseerd zullen blijven.

Sonja zei

Zelf ken ik Michael Jacobs, die eerder heeft aangegeven heeft trots te zijn op zijn islamofobie, al lange tijd van zijn emotionele reacties op diverse internetfora (o.a. bij Elsevier en op de SP weblogs), waar hij zich manifesteert als virulente pro-Israël propagandeur en islamhater.

Een karakteristieke reactie van Jacobs:
“In de Islam wordt het zelfstandig denken van jongs af aan ontmoedigd. De mensen [moslims] zijn naar Nederland gekomen omdat hun leiders hun daartoe opdracht gaven. (…) Wij KUNNEN hun niet overtuigen, want zij willen niet overtuigd worden - tenzij hun leiders zeggen dat ze moeten veinzen. Hun leiders zitten in het buitenland - dáár moeten we ze aanvallen en uitschakelen. Dat is niet alleen goedkoper dan alle andere methoden, maar ook veel effectiever. Maar we moeten het spoedig doen, want hun legers worden met de dag beter getraind.”

En dat krijgt toegang in een krant...

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...