zondag 8 september 2024

De Joodse God en de Christenen

Voor degenen die vandaag in de kerk hun joods-christelijke God hebben vereerd: heeft het godsbegrip een nieuwe actualiteit gekregen. De onontkoombare vraag is namelijk: hoe heeft de  overgrote meerderheid van de Joden die Israel niet is ontvlucht tot het diepst van hun eigen beestachtigheid kunnen afdalen? Anders gesteld: hoe hebben orthodoxe Joden zich tot duivels kunnen ontwikkelen? En onlosmakelijk hiermee verbonden is de vraag: dient het recente christendom over de staat Israel een banvloek uit te spreken in plaats van de Joodse genocide in Gaza en thans ook de Westbank te blijven steunen? Wat betekent dit alles voor de houding van de doortrapte christelijke partijen en hun joods christelijke cultuur? Was Jezus een terrorist of een heilige? In afwachting van de antwoorden die ik hier zal publiceren, blijf ik geduldig afwachten.

stan van houcke

journalist/schrijver 




1 opmerking:

Rene Westermann zei

U vraagt: ik citeer: hoe heeft de overgrote meerderheid van de Joden die Israël niet is ontvlucht tot het diepst van hun beestachtigheid kunnen afdalen? Anders gesteld: hoe hebben orthodoxe Joden tot duivels kunnen ontwikkelen? Het antwoord is niet door mij, maar door de schrijver W.F. Hermans in zijn bundel Paranoia in A.D. 1953 al gegeven: Zie: 'Manuscript in een kliniek gevonden": De joden redeneren als de hoofdpersoon van dit korte verhaal:Want slechts hij is waarlijk een god, die is absoluut en alles, slachtoffer en slachter, Zaligmaker en Satan tegelijk. Zo zien de extremistisch zionistische joden en christenen, en hun Nederlandse handlangers, zichzelf. W.F. Hermans heeft het uitstekend verwoord..
Zie: W.F.Hermans, Paranoia [Manuscript in een kliniek gevonden], Uitgeverij C.A. van Oorschot, Amsterdam, blz. 38

israel-did-9-11/ A Must Read

    Wyatt Peterson Archive   Select Year/Month All Years = 1 Item Decade 2020s = 1 Item   Year 2024 = 1 Item     September 2024 = 1 Item    ...