woensdag 29 september 2021

Martin Oei over Coronapas

 


Martin Oei pianist

20:01 (3 uur geleden)

aan Martin, bcc: mij
Goedenavond,

Het zijn spannende tijden en afgelopen maand is er m.i. wel een en ander veranderd, het is voor mij even zoeken hoe het beste om te gaan met deze situatie, zoals de meeste van jullie weten ben ik tegen de hedendaagse jodenster noem ik het maar die is op steeds meer plekken helaas wel verplicht voor het publiek. Nu is er wel een lichtpuntje, artiesten zijn vrijgesteld van de ''coronapas''... Op dat punt heb ik geluk gehad en kan ik dus wel concerten blijven spelen zonder dat ik mezelf hoef te laten testen of injecteren voor mijn concerten.
Maar dan blijft natuurlijk nog wel de vraag hoe je als muzikant erin staat dat het publiek wordt gediscrimineerd op basis van de ''vaccinatiestatus''. 
Het blijft voor mij eerlijk gezegd wel een worsteling hoe hiermee om te gaan want aan de ene kant wil ik het liefst zoveel mogelijk weer gaan optreden maar ik ben er fel op tegen dat de concertbezoekers worden gediscrimineerd. Ik zal eerlijk zeggen dat het best kan zijn dat ik soms aan concessies doe om het even zo uit te drukken...
Ik zit wel over iets te denken, is misschien wel geen goed idee maar ik noem het hier alvast, het zou eigenlijk mooi zijn dat voor concerten die ik geef (waar de medische apartheid voor publiek vanuit de overheid verplicht wordt) er zoveel wakkere mensen kaarten zouden reserveren en tegenover de organisaties van de concerten aangeven dat ze tegen het tonen van de QR-code zijn en dat goed onderbouwen wat makkelijk kan. Als maar genoeg mensen uit het publiek dat doen zou het misschien best kunnen zijn dat organisaties gedwongen worden flexibeler te zijn en mensen toch toe te laten ook al hebben ze geen QR-code, dat is wat wij allemaal zouden willen.
Stel er komen bv, naar mijn concert in het Concertgebouw volgend jaar 200 wakkere mensen die allemaal duidelijk aan het Concertgebouw laten weten dat ze niet akkoord gaan met de medische discriminatie en daadwerkelijk voor de ingang van het Concertgebouw ook in verzet gaan en net zolang wachten dat ze binnen worden gelaten... 
Persoonlijk zou mij zoiets wel prachtig lijken als dat zou slagen en ik hoop persoonlijk dat organisaties dan gedwongen worden flexibeler te zijn en mensen toe te laten zonder QR-code, misschien dat je dan voor de show net alsof wel even een telefoon moet laten zien voor binnenkomst maar dat er eigenlijk helemaal niet meer gecontroleerd gaat worden. Dat is wel graag zoals ik het zou willen:-). 
Dat wilde ik graag even in alle openheid met jullie delen.

Als ik zelf dingen organiseer dan kan ik proberen het zo in te richten dat die onzin niet nodig is door het anders te noemen, er zijn wel zeker mogelijkheden als religieuze bijeenkomst, misschien het gaan framen als cultuurbeoefening of onderwijs. Ik ben er nog niet helemaal uit wat het beste is maar dat komt op een gegeven moment wel, er zijn ongetwijfeld mogelijkheden om die ''coronapas'' te ontwijken.

Er is wel hoop, er zijn mensen bezig met andere initiatieven met als doel muzikale activiteiten noem ik het maar even te kunnen blijven verrichten zonder medische apartheid.
Ik kwam laatst met iemand in contact die een kerk heeft opgericht waar ik welkom ben en daar heb ik me bij aangesloten, wellicht zijn er andere mogelijkheden zoals in kloosters, veranda's, hofjes, andere huisconcerten, misschien rondvaartboten als ze een vleugel hebben... Ik blijf openstaan voor ideeën en mogelijkheden en heb er vertrouwen in dat we er samen wel uitkomen.

Verder wil ik nog wel meer gaan organiseren in de pianowinkel van Frits Janmaat in Enkhuizen: Maison Erard. Daar kunnen behoorlijk wat mensen in, Frits Janmaat kan heel bezield vertellen over de Erard instrumenten en ik kan natuurlijk op verschillende van die instrumenten spelen. Frits vertelt heel graag erover en het is ook mijn passie en ik ben ervan overtuigd dat veel mensen daarvan kunnen gaan genieten. Als ik zoiets organiseer laat ik het jullie zeker weten.

Op korte termijn, op 9 en 17 oktober organiseer ik weer bij mij thuis ik noem het even muzikale activiteiten, inloop rond 14:00 uur, aanvang muziek rond 14:30 uur.
Van harte welkom, als jullie zelf niet kunnen of willen maar jullie kennen wel mensen voor wie het interessant kan zijn, stuur het gerust door.

Het is een lange mail geworden, ik wilde dit allemaal graag even met jullie delen en alle tips en ideeën zijn welkom.

Fijne avond en groetjes,
Martin

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...