Op Business News Radio stelde de mainstream-journalist Bernard Hammelburg aan mainstream-opiniemaker Ian Buruma de mainstream-vraag hoe het kon dat de ‘Democraten Trump opnieuw hebben onderschat,’ aangezien ’71 miljoen Amerikanen’ op hem hadden gestemd, ‘8 miljoen meer dan in 2016.’ Buruma, tevens hoogleraar in ‘democratie, mensenrechten en journalistiek’ aan de door George Soros gesubsidieerde Bard Collega, kwam met het volgende mainstream-antwoord:
Nou, ik denk dat het te maken heeft met het feit dat de zogenaamde progressieve partijen eigenlijk sinds de laatste decennia van de vorige eeuw steeds meer hun greep verloren zijn geraakt op, wat ooit, de arbeidersklasse werd genoemd.
Even als toelichting: de relevante ‘progressieve partijen’ in de VS die aan de presidentsverkiezingen meedoen, bestaat uit één partij, namelijke de Democratische Partij, en juist die partij was geenszins ‘progressief,’ zelfs ook niet ‘zogenaamd progressief,’ omdat, zoals Gore Vidal het eens formuleerde er: 'only one party in the United States,' bestaat 'the Property Party, and it has two right wings: Republican and Democrat.’ Vidal wist dit aangezien hij uit de Amerikaanse elite voortkwam en vele voorstaande Amerikaanse politici persoonlijk kende, onder wie de vermoorde John F. Kennedy en diens eveneens vermoorde broer Bobby. Maar als door de gevestigde orde betaalde hoogleraar en opiniemaker kan mijn oude vriend dit natuurlijk niet publiekelijk verklaren, omdat Ian als broodschrijver dan zijn imago en inkomen kwijt zal raken. Alleen een prominente Amerikaanse auteur als wijlen Gore Vidal kon zich deze waarheden permitteren, aangezien hij financieel onafhankelijk was. Veelbetekenend is ook Buruma’s terminologie, namelijk dat de Democraten steeds meer ‘hun greep verloren’ op de voormalige ‘arbeidersklasse.’ In zijn voorstelling van zaken is het niet zo dat politici de wil van het volk uitvoeren, maar dat volksvertegenwoordigers ‘greep’ houden op de massa, zodat die niet ten prooi zal vallen aan ‘populisten,’ waardoor de belangen van wat Buruma de ‘urban elites’ noemt, in gevaar komen, en zodoende de neoliberale status quo bedreigen. Meer over het interview met mijn oude vriend later. U kunt er hier alvast naar luisteren. Ronduit kostelijk hoe de mainstream-pers op dit moment totaal uit het veld is geslagen.
https://www.bnr.nl/podcast/de-wereld/10426216/biden-s-onmogelijke-opdracht
Ian Buruma, let u vooral ook op de arbeideristische pet, die plotseling in de mode kwam bij de westerse witte urban elites.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten