zaterdag 13 april 2019

Vredesconcert 9 mei 2019

Vredesconcert 9 mei 2019

     Pianist Martin Oei (1996) / Foto: © Sarah Wong.

Optreden van het Russisch-orthodox ensemble 'Zlatoust' in Hengelo in 2014.Roy ter Haar.

Vredesconcert

Onder het motto 'Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland' willen we in een periode van grote spanning tussen het Westen en Rusland op 9 mei 2019  een statement maken om de impasse te doorbreken en een brug te bouwen tussen Oost en West. Daarom organiseren we op deze dag een concert met het Russisch-orthodoxe koor Zlatoust en de jonge Nederlandse toppianist Martin Oei.

Russisch-orthodox koor Zlatoust (Gouden Stem) uit Moskou

Het Russisch-orthodox koor Zlatoust ('Gouden Stem') komt speciaal voor dit ene concert over uit Moskou. Het 12-koppige ensemble, dat vijf jaar geleden voor het laatst op tournee was in Nederland, is in 1990 opgericht en staat onder leiding van dirigent Mikhail Borodyanski. De betoverend mooie samenzang van Zlatoust heeft binnen en buiten Rusland al vele harten veroverd.

Toppianist Martin Oei

Martin Oei (1996) begon op zijn 9de met pianospelen. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium en nam op zijn 14de zijn eerste cd op. Op zijn 16e gaf hij een solorecital in het Concertgebouw. Hij won diverse prijzen, waaronder Prinses Christina Concours, Jong Muziektalent Nederland, Young Pianist Foundation, Steinway & Sons. In 2013 en 2014 deed hij succesvolle tournees samen met Daniël Wayenberg. In 2016 bracht Martin Oei zijn vierde cd uit, Chopin à deux, waarop hij samen met Daniël Wayenberg op twee originele Erard vleugels uit de 19de eeuw speelt. Voor het Vredesconcert op 9 mei 2019 vertolkt Martin Oei werk van twee Russische componisten:
  • Anatoli Ljadov (1855-1914)
    Barcarolle op. 44 in fis gr.t.
  • Sergej Rachmaninov (1873-1943)
    Preludes op. 23, nr. 1, 2, 4, 5, en 6
    Moment musical op. 16, nr. 4 in e kl.t.

Roy ter Haar

De moderator voor deze avond is Roy ter Haar van Bureau Amadeus. Roy ter Haar zal tevens het lied 'Over de Muur' ten gehore brengen.

Praktisch

Datum: donderdag 9 mei 2019
Tijd: 20.00-22.00 uur
Locatie: Musis, Velperbinnensingel 15, 6811 BP Arnhem
Prijs: € 29,50



NB: Bent u lid van Vrouwen van Nu? Bestel uw concertkaarten dan niet via deze website, maar via ccg.vrouwenvannu@gmail.com, graag onder vermelding van de naam van uw afdeling en het aantal kaarten.

Vredestocht 9 mei 2019

Voorafgaand aan het concert organiseren we 's middags een tocht door Arnhem. We vragen de duizenden Russen en voormalige Sovjetburgers die in Nederland wonen om op 9 mei 2019 mee te doen en, samen met de Nederlandse bevolking, in Arnhem over een brug over de Rijn te lopen, wel of niet met een bordje van uw dierbaren die in de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen. In verband met de organisatie van de vredestocht en het cultureel programma, zouden we het erg fijn vinden als u zich van tevoren aan zou willen melden. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@ruslandacademie.nl met de tekst 'Aanmelden vredestocht'. Wij zullen u dan op de hoogte houden van de tocht en het avondprogramma. 

Steun Vredesdag

'9 mei 2019: Vrijheid van, vrede voor Europa en Rusland' wordt breed gedragen. We hebben lijst van organisaties die dit vredesinitiatief steunen op onze website gezet. Wilt u ook uw steentje bijdragen? Laat het ons weten.



Geen opmerkingen: