maandag 3 april 2006

Henk Kamp als Pion

Het Parool bericht vanavond: 'Chávez: Kamp is pion van Amerika. Van onze redactie buitenland.
CARACAS - President Hugo Chávez van Venezuela vindt de Nederlandse minister Henk Kamp van Defensie een 'pion van Washington'. Kamp suggereerde onlangs dat Chávez de Nederlandse Antillen en Aruba wil veroveren. In zijn tv-programma Aló Presidente veegde Chávez Kamp de mantel uit. Volgens Chávez passen de 'leugens' van Kamp in de 'wereldwijde campagne' van de VS tegen hem. Chávez zei dat Venezuela en de Antillen juist 'goede buren' zijn en blijven.Volgens Hugo Chávez doet Kamp aan de Amerikaanse campagne tegen Venezuela mee omdat de minister 'een man van de extreem-rechtervleugel is'. Chávez zei onlangs te vermoeden dat Amerika de Nederlandse Antillen en Aruba wil gebruiken voor een aanval op Venezuela.Kamp noemde Chávez ''een onverdraagzame populist die met grote ogen kijkt naar de snippertjes voor de kust van Venezuela, die onderdeel zijn van Nederland''. ' Lees verder:
http://www.parool.nl/nieuws/2006/APR/03/p1.html Kamp een pion van Amerika? Dat is helemaal geen nieuws. Ieder mens met een beetje politiek inzicht weet dat. Maar toch raakt Het Parool er helemaal opgewonden van, want op pagina 2 van de krant lezen we als kop: 'Chavez dol op tirades.' U begrijpt het wel: Chavez, Zuid-Amerikaan, negerbloed, geen vriend van de Verenigde Staten nadat Washington via een militaire staatsgreep had geprobeerd de democratisch gekozen Chavez weg te werken. En dus moet deze onbesuisde vlerk worden afgeschilderd als een halve gare brulboei. Maar een feit blijft dat Kamp een pion is van de VS. Hoe hard of zacht Chavez dit ook roept. En nu zou de redactie buitenland van het Parool aan de slag moeten, huiswerk doen, kijken of Kamp ook meewerkt via de Antillen, net zoals hij braaf in Irak heeft meegedaan en nog steeds in Afghanistan meedoet. Aan de slag! Ik ben benieuwd.

Geen opmerkingen:

Trump Aanslag Roept Moeilijke vragen op

 Let op: Deze scherpschutters stonden al klaar voordat Trump was gearriveerd. Toch wachtten zij 42 seconden voordat ze de 20-jarige schutter...