Doorgaan naar hoofdcontent

Gate 48: Fototentoonstelling in Kriterion Amsterdam

     
Obliterated Families

Fototentoonstelling in Kriterion Amsterdam 14-1-2017 – 12-2-2017

Obliterated Families is een project/tentoonstelling van fotografe Anne Paq en journaliste Ala Qandil. 
De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Nederlandse coalitie voor Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenschap (Kindercoalitie). waarvan gate48 deel uitmaakt.Opening van de fototentoonstelling op zaterdag 14 januari 

Fotografe Anne Paq zal aanwezig zijn bij de opening. De opening zal om 15:00 beginnen met de vertoning van de film Flying Paper (2012) door Nitin Sawhney & Roger Hill, over een groep Palestijnse kinderen die kleur aan hun leven proberen te geven met een poging tot het Guinness World Record ‘meeste vliegers tegelijk in de lucht’.


Over de expositie:
Tijdens de Israëlische aanval op de Gazastrook in 2014 verloren 142 Palestijnse families drie of meer familieleden. Sommige families werden volledig weggevaagd. #ObliteratedFamilies vertelt het verhaal van enkele van deze families, van de geliefden die gedood werden en van hen die achterbleven.
Anne Paq is een bekroonde Franse fotografe die al gedurende meer dan een decennium verslag doet van verhalen uit Palestina. Zij is lid van het fotografencollectief Activestills.
Ala Qandil is een Palestijns-Poolse journaliste, voormalig correspondent van het Pools Pers Agentschap, die de laatste twee Israëlische militaire offensieven in Gaza in 2012 en 2014 heeft meegemaakt en verslagen. 
De afgelopen jaren is er een alarmerende stijging te signaleren van het aantal Palestijnse kinderen dat slachtoffer wordt van gerichte acties door het Israëlische leger. Tijdens de aanvallen op Gaza in 2014 vonden 526 Palestijnse kinderen de dood. Dat is een kwart van het totaal aantal slachtoffers dat viel tijdens de 50 dagen dat Israël Gaza aanviel. Sinds 2014 zijn er op de Westelijke Jordaanoever 61 kinderen gedood en zijn er minstens 2935 kinderen gewond geraakt als direct gevolg van dit geweld. Recente incidenten tonen aan dat kinderen in toenemende mate slachtoffer van geweld van de Israëlische troepen zijn geworden, onder andere doordat er steeds vaker met scherp wordt geschoten op Palestijnse kinderen.
De verontrustende trend in het aantal buitengerechtelijke executies is het resultaat van een gewijzigd schietbeleid van de Israëlische regering waardoor militairen, politieagenten en particuliere beveiligingsmedewerkers het recht in eigen hand nemen zonder hiervoor gestraft te worden. Het doden van kinderen is op geen enkele wijze goed te praten. Het fundamentele recht van kinderen op leven en bescherming moet gewaarborgd worden, conform internationaal recht en in het bijzonder met inachtneming van het VN-Kinderrechtenverdrag en de Vierde Geneefse Conventie. De internationale gemeenschap mag geen uitzondering maken voor Israël en er moet een einde komen aan het feit dat het schenden van de rechten van deze kinderen ongestraft blijft. 
Bezoek de nieuwe site van de Kindercoalitie: palestijnsekinderencoalitie.org
Meer informatie over het project: obliteratedfamilies.com/en
Meer informatie over de film: flyingpaper.org

                                                      

Reacties

Populaire posts van deze blog

Geert Mak Pleit Nu Voor Vriendschap met Rusland

Ik kwam zojuist mijn oude vriend, de bestseller-auteur en mainstream-opiniemaker Geert Mak in de regen op straat tegen. Na elkaar te hebben begroet, vertelde Geert mij dat hij van oordeel is dat Europa zo snel mogelijk met Rusland om de tafel moet gaan zitten, om de opgelopen spanningen te deëscaleren. De VS heeft heel andere belangen dan 'wij,' aldus Mak, die benadrukte dat de macht van 'onze' Atlantische bondgenoot ingrijpend aan het afnemen is. Kortom, ik hoorde wat ikzelf al enige jaren op mijn weblog schrijf. Opvallend hoe een Nederlandse opiniemaker binnen zo'n betrekkelijk korte tijd zo wezenlijk van oordeel kan veranderen.  Immers, Mak’s gevaarlijke anti-Rusland hetze was een treffend voorbeeld van zijn opportunisme. Mei 2014 beweerde op de Hilversumse televisie de zogeheten ‘chroniqueur van Amsterdam, Nederland, Europa en de VS,’ dat er sprake was van een 'Russische gevaar,’ aangezien ‘meneer Poetin’ aan ‘landjepik’ deed en dat de Russische president d…

America Has Been at War 93% of the Time Since 1776

America Has Been at War 93% of the Time – 222 out of 239 Years – Since 1776 By Washington's Blog Global Research, December 26, 2017 Washington's Blog 20 February 2015 Region:  Theme: 

De Geldlust van de Mainstream Media

https://www.villamedia.nl/artikel/mede-mogelijk-gemaakt-door-de-overheid.-wanbetaling-freelancers-is-legaal-geworden?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter Mede mogelijk gemaakt door de overheid: wanbetaling van freelancers Actueel Nederlandse mediabedrijven krijgen wel degelijk staatssteun. Het mag alleen niet zo heten. Een soepele opstelling van de toezichthouder en een voorkeursbehandeling door de Belastingdienst houden kranten en tijdschriften overeind die het anders niet zouden redden. De rekening gaat naar onderbetaalde nieuwsarbeiders. Tegenover de schrale beloning van freelance journalisten staan mooie winsten van mediabedrijven en bovenmodale salarissen voor journalisten in vaste dienst. Kranten mogen het volgens de oplagecijfers en advertentie-inkomsten zwaar hebben, hun uitgevers en hoofdredacties weten die pijn bekwaam af te wentelen op andere belanghebbenden.  De Persgroep legde over 2017 opnieuw 40 miljoen euro dividend opzij voor de eigenaren, de familie Van Thillo. U…