dinsdag 11 september 2012

De Volkskrant Censuur


Wanneer u een reactie geeft op een opiniemaker van de Volkskrant krijgt men de volgende tekst:


'JOUW MENING TELT!

Deel jouw mening met de andere bezoekers


Beste

We hebben je reactie goed ontvangen en zullen ze zo snel mogelijk verwerken.
De redactie behoudt zich het recht om reacties in te korten en te herformuleren. De redactie is niet verplicht alle reacties te publiceren.'

Hier klopt iets niet. Als 'jouw mening telt' dan is de redactie wel degelijk 'verplicht' die te plaatsen, tenzij de reactie geen enkele rekening houdt met wat betamelijk is. De reactie hoeft ook niet 'verwerkt' te worden. Gewoon publiceren, Volkskrant. Jullie censureren al genoeg in de gewone dagelijkse berichtgeving. Ga niet ook jullie lezers censureren. Democratie, vrijheid van meningsuiting, weet je wel. 

3 opmerkingen:

Sonja zei

Ik heb van de Volkskrant een IP-ban gekregen, en kan dus helemaal niet meer reageren. "Jouw mening telt", tsk...

Anoniem zei

Ip-nie-makers

Anoniem zei

Het is nog ernstiger bij de Volkskrant. Men verwijdert ook keurige berichten nadat deze geplaatst zijn. Om onduidelijke redenen want je krijgt geen terugkoppeling. Deze week werd een opiniestuk geplaatst over Nederlandse Jihadstrijders. De schrijver van het stuk opperde om het Nederlandse paspoort van die lieden maar in te nemen en hen de toegang bij terugkeer te ontzeggen. Er stond een suggestieve foto bij van een licht getinte jongeman met een lap voor zijn gezicht. Nou, een mooie knuppel in het hoederhok, laat het debat maar beginnen.

Het forum stroomde al snel vol met berichten die het idee ondersteunden, er was maar weinig oppositie. De islamofobie overheerste, de gelegde koppeling met binnenlandse terroristische aanslagen was algemeen.

Je zou verwachten dat een tegengeluid in dat klimaat welkom is. Maar nee, een bericht waarin ik aangeeft het beschamend te vinden dat een wegkijkende wereld individuen die wel iets ondernemen tegen het Assadregime weg zet als terroristen wordt geplaatst en even later weer verwijderd.

Ik ben verbijsterd. Wie maakt die keuzes? Met welk doel voor ogen? Het lijkt erop dat de anti-islam lobby zich meester heeft gemaakt van de Volkskrantredactie.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...