vrijdag 24 september 2010

Israel as a Rogue State 105

Ter info / publicatie:

EU blijft Israël belonen met geld en contracten

Lezersbrief aan Knack: knack@knack.be
Europa blijft handel met schurkenstaat Israël verkiezen boven een kritische houding tegenover Tel Aviv of sancties tegen het Israëlische beleid inzake de illegale bouw in bezet Palestijns gebied. Catherine Ashton en de EU tonen een totale desinteresse om vrede te bewerkstellingen in het Midden-Oosten of de ontmanteling van apartheidsstaat Israel.
Israëlische bedrijven en instellingen zijn betrokken bij twaalf veiligheidsonderzoekprogramma’s van de Europese Unie. Het gaat ondermeer om Israel Aerospace Industries (dat onbemande vliegtuigen maakt om Palestijnen buitengerechtelijk te executeren), Motorola Israel (met zijn ‘virtuele hekkens’ van warmtegevoelige camera’s rond 47 van de illegale kolonies – een radarsysteem van 158 miljoen dollar) en Elbit Systems (dat meewerkt aan de Apartheidsmuur op Palestijnse grond).
Verint Systems kreeg van de Europese Commissie een contract van 9,1 miljoen euro voor bewakingsopdrachten en de binnenlandse veiligheid aldus Ben Hayes van International Voice ( http://www.tni.org/article/should-eu-subsidise-israeli-security ). Een proefproject loopt op Heathrow, Athene en een binnenlandse Israëlische luchthaven. Indien positief onthaald, mag Israël via dit TASS-project (Total Airport Security System) straks al onze Europese luchthavens gaan beveiligen. Zowel gebouwen, cargo, passagiers, vliegtuigen, voertuigen en faciliteiten). Israëlisch veiligheidspersoneel, scanners, sensoren, dataverwerking, enz. Geen aanlokkelijke gedachte voor wie ooit op Ben Gurion vertoefde.
Israël kreeg ook voor het eerst 14 miljoen euro van de Europese Unie voor de samenwerking de volgende zeven jaar.
Het Actieplan dat met Israël is afgesloten helpt om nieuwe energie te geven en zich te concentreren op de relaties tussen de EU en Israël. Doelstelling is dat Israël in het Europese beleid en de programma's geleidelijk zal integreren. Elke getroffen maatregel wordt bepaald door beide partijen en het Actieplan is op maat gemaakt om tegemoet te komen aan de belangen en de prioriteiten van Israël evenals zijn niveau van ontwikkeling. ( http://www.eeas.europa.eu/israel/index_en.htm )
De EU is in hetzelfde bedje ziek als de Amerikaanse president. Obama liet het Amerikaans parlement in juli 2010 nog een cheque van 2.775 miljoen dollar uitschrijven voor “veiligheidshulp” aan de Israëlische staat. Nu beschikt Israël op zich al over 400 veiligheidsbedrijfjes. De Israëlische veiligheidsindustrie verkoopt jaarlijks voor 5,5 miljard dollar producten, waarvan 2 miljard voor het buitenland bestemd. Import van veiligheidsproducten is goed voor 650 miljoen dollar, waarvan 65 % Amerikaanse makelij aldus het Amerikaans Departement voor Handel. ( www.buyusa.gov/israel/en/doingbusinessisrael2010.pdf ,- pg.20).
Mario Bergen
Kesseldallaan 80/0202
3010    LEUVEN

4 opmerkingen:

Sonja zei

Ik ben momenteel de wijnhandel in Nederland aan het onderzoeken, natuurlijk de handel in wijnen uit de bezette gebieden die als 'uit Israël' worden aangeboden. Je houdt het niet voor mogelijk, de totale gewetenloosheid en brutaliteit in het *bewust* continueren van leugens en bedrog, van importeurs/leveranciers tot aan het Productschap Wijn en het Gilde van Sommeliers toe. Ik kan het niet anders kwalificeren dan collaboratie.

Sonja zei

Leestip: opmerkelijke reportage in de regionale krant Tubantia

Al-Arakib is al vijf keer van de kaart geveegd

Sonja zei

VN concludeert: Israël kan en moet vervolgd worden

http://deisraellobby.blogspot.com/2010/09/vn-concludeert-israel-kan-en-moet.html

Conclusies zijn o.a.:

• de actie was 'volkomen onnodig'
• de actie was 'ongelooflijk gewelddadig'
• de actie was disproportioneel
• de actie was onwettig
• er zijn duidelijke bewijzen van "wilful killing"
• er zijn duidelijke bewijzen van "torture or inhuman treatment"
• er zijn duidelijke bewijzen van "wilfully causing great suffering or serious injury to body or health"
• in beslag genomen goederen moeten nog steeds worden teruggegeven
• de slachtoffers moeten gecompenseerd worden
•de stigmatisering van de slachtoffers moet stoppen
• veiligheid was geen rechtvaardiging
• Israel schond de mensenrechten
• Israël schond het internationaal recht
• de blokkade van Gaza is onwettig ('collectieve straf')
• Israël kan en moet vervolgd worden

Anoniem zei

Net rondom tien gezien en mij verbaasd over de woorden "solidariteit"van Xander den Uil.
Solidair met het volk van Palestina door met ons geld de bezetting te financieren,solidair met Palestina door te investeren in Veolia en het niet verbieden van investeringen in clusterbommen.
Wat een gotspe,wat een lege woorden.
Jose

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...