maandag 3 augustus 2020

De Blindheid van het Bejaardenblad Argus


Onder de kop 'Hoe progressief is Joe Biden' schrijft de mainstream-journalist Mark Blaisse in het  twee wekelijks verschijnende bejaardenblad Argus:

Volgens The New York Times zoekt Biden iemand die hem uitdaagt, geen slaafse meeloopster. Hij zou volgens de krant geen enkele Trumpstem nodig hebben. 'De in 2016 niet opgekomen gekleurde kiezer motiveren naar de stembus te gaan, is voldoende.' 

De oldtimer Mark is eigenaar van 'Blaisse Concepts. Develop new concepts for consultancy/education/journalism,' was 'Editor in Chief van QUOTE Magazine' en
  • 'Editor in chief European Affairs van Elsevier,'

    met als taak 'Making sure the content was satisfying to our readers.'


    Dit alles heeft Mark Blaisse tot de top van de Nederlandse commerciële journalistiek gebracht, waardoor hij zichzelf een onvermijdelijke zelfcensuur heeft moeten opleggen. Zo verzuimt Mark in zijn artikel te vermelden dat al ruim een halve eeuw meer dan 40 procent van de Amerikaanse kiesgerechtigden niet meer stemt tijdens de presidentsverkiezingen, en bijna tweederde van hen niet meer opkomt tijdens de tussentijdse Congresverkiezingen. Toch is dit feit van doorslaggevend belang zodra men over de 'Amerikaanse democratie' spreekt, vooral gezien het grootschalige geweld dat Washington elders in de wereld inzet om daar, volgens eigen zeggen, 'de democratie' te brengen. Wat Blaisse tevens verzwijgt is dat The New York Times geen betrouwbare bron is in dit soort politieke zaken. Zo wist  deze krant op de verkiezingsochtend van 8 november 2016 te berichten dat 'Hillary Clinton has an 85% chance to win.' Wat bezielt Argus toch om journalisten op hun oude dag in te huren terwijl zij zich door hun blindheid onsterfelijk belachelijk maken. Ikzelf kijk altijd met  de Ogen van Argus naar dit soort journalistiek.  





1 opmerking:

Bauke Jan Douma zei

Ik herinner me Mark Blaisse vooral als de onder de tafel gedoken reporter die de VPRO op alle mogelijke manieren ontliep, nadat hij op de hak was genomen door in een fake-interview met Thatcher te trappen. "We zijn op zoek naar Mark Blaisse" was gedurende twee weken het teken waarin VPRO's 'Het Gebouw' stond. Geïnteresseerden verwijs ik graag naar de VPRO-website.

Mark kwam nooit meer boven water -- het waren telefonistes, programmaleiders, hoofdredacteurs die met leugentjes om bestwil, nep-beloftes, en andere uit vermeende oncollegialiteit geboren manoeuvres de ondergedoken Mark in bescherming namen.